Daniel Buda propune infiintarea completelor mobile de magistrati, care sa judece in teritoriu!


Deputatul PDL Cluj, Daniel Buda, presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, a propus ca in localitatile unde instantele au fost desfiintate sa judece magistrati care sa faca naveta.

Buda propune infiintarea unor complete mobile care sa se deplaseze in localitatile in care nu mai sunt Judecatorii si sa rezolve cauzele cetatenilor, fara ca acestia sa mai fie pusi pe drumuri.

"Este o problema cu reorganizarea instantelor de judecata, pentru ca, in perspectiva intrarii in vigoare a noilor coduri, este nevoie de minim cinci judecatori la nivelul fiecarei judecatorii, ceea ce in realitate nu exista. si atunci am venit cu o alternativa, de a introduce complete mobile de judecatori, astfel incat, daca desfiintam o Judecatorie dintr-un oras, acolo sa mearga completul de judecata o data pe saptamana sa judece, pentru a nu fi pusi oamenii sa mearga zeci de kilometri pana la alta instanta. Demonstram, astfel, ca Justitia este mai aproape de cetatean", a declarat Daniel Buda.

Deputatul PDL sustine ca s-a inspirat din modelul care functioneaza in Austria si a discutat aceasta idee.

"Am discutat si cu ceilalti membrii ai Comisiei Juridice, dar si cu reprezentantii Ministerului Justitiei. Astfeld e complete mobile lucreaza in Austria cu succes. Spre exemplu daca un judecator are de facut o audiere intr-o localitate unde nu este sediul instantei, se duce el acolo. Nu vad de ce nu am putea fi si noi austrieci pe acest subiect", a afirmat Daniel Buda.

Deputatul a precizat ca la nivel national ar putea fi desnfiintate circa 80 de instante, potrivit unui proiect de reorganizare dezbatut de Ministerul Justitie.

 

Citeste si...

Daniel Buda: Statul plateste cadastrarea gratuita a terenurilor, pentru a sti pe cine sa impoziteze!

Comentarii Facebook