Szeplekan și Coroian, doi consilieri județeni cu probleme de incompatibilitate

 

Incompatibilitățile la nivelul Consiliului Județean Cluj vizează atât aleșii puterii, cât și ai opoziției. Doi dintre aceștia, Mihai Szeplekan (PNL) și Alexandru Coroian (PDL) sunt suspectați de incompatibilitate.

 

Primul, Mihai Szeplekan, este consilier județean din partea PNL, dar în paralel este plătit și de primăria din Sânmărtin, precizează unele surse. În perioada 2009 - 2011, Mihai Szeplekan a fost consilier la mai multe primării comunale din județ, dar a renunțat la multe dintre ele. În mandatul trecut de ales județean, Szeplekan nu a fost probleme din partea PDL, deoarece și democrat liberalii aveau ”bube în cap”. Consilierul județean PDL, Călin Tuluc, lucrează la o casă de avocatură care avea contracte de consultanță juridică cu toate primăriile din județul Cluj. 

 

Din acest motiv, nimeni nu a sesizat Agenția Națională de Integritate, deși lucrurile erau foarte clare. Cei doi consilieri județeni votau alocări de fonduri către primăriile cu care aveau contracte și de unde erau ulterior remunerați.

 

Mihai Szeplekan ar fi votat în 2013 o hotărâre prin care erau alocate fonduri din cota de 20% din impozitul pe venit și din sume defalcate primăriilor din județul Cluj, inclusiv celei din Sânmărtin, unde este angajat.

 

Potrivit art. 88, aliniat 1, din Legea 161/2003, funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului local sau respectiv în aparatul propriu al consiliului județean, ori al prefecturii din județul respectiv. 

 

Într-o situație similară este și consilierul județean PDL, Alexandru Coroian, care recent a fost detașat de la o firmă privată pentru a ocupa funcția de șef al unui departament din Primăria Cluj-Napoca, unde coordonează regiile subordonate municipalității. Și prin fața lui Coroian trec hotărâri prin care sunt alocați bani Primării Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook