Studentii liberali cred ca noua Lege a Educatiei va duce la falimentul moral al invatamantului romanesc

Cluburile Studentesti Liberale, reunite in weekend la Cluj, au adoptat o rezolutie prin care cer Guvernului rediscutarea reformelor din educatie cu rectorii universitatilor, dar si cu studentii.

 

Potrivit unui comunicat de presa semnat de presedintele Cluburilor Studentesti Liberale, Radu Surugiu, in ultimii doi ani se produce o politizare tot mai accentuata a invatamantului romanesc, iar odata cu adoptarea noii Legi a Educatiei se va produce si falimentul moral al acestuia.

 

Studentii liberali sustin ca noua lege incalca autonomia universitara. "CSL respinge vehement prevederile noii Legi a Educatiei conform carora Guvernul infiinteaza si desfiinteaza programe de studii, Guvernul infiinteaza, desfiinteaza facultati. Guvernul hotaraste preluarea prin fuziune a unor universitati slabe de catre universitati bune, fara a le intreba pe acestea din urma daca sunt interesate de o asemenea masura, ce, evident, le-ar afecta negativ, Ministerul Educatiei statueaza cum sa se realizeze in universitati recunoasterea si echivalarea studiilor, Guvernul se angajeaza ca in maxim 12 luni sa promoveze o lege de comasare prin fuziune a universitatilor cu misiune asemanatoare", se mai arata in comunicat.

 

Cluburile Studentesti Liberale solicita Guvernului Romaniei rediscutarea tuturor acestor reforme la nivel operational, nu numai cu rectorii, dar si cu decanii, si cu studentii.

Comentarii Facebook