Steluța Cătăniciu a obținut un mandat de deputat cu un rest de 157 de voturi. Buda a fost ÎNVINS - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a declarat că Steluța Cătăniciu, candidatul USL în Colegiul 2, a fost ales deputat, beneficiind de un rest de 157 de voturi.

 

Boc a explicat cum s-au transformat cele 4,6 mandate de deputat ale USL Cluj în șase mandate, benefiind de algoritmul de calcul al legii electorale.

 

Se transformă 0,9 cât avea rest USL, în 2,01 (mandate). Deci dacă USL avea cu 157 de voturi mai puțin în județul Cluj nu lua al șaselea mandat. Deci dacă USL avea cu 157 de voturi mai puțin în tot județul Cluj, atunci nu lua al șaselea mandat și luam noi. Asta e soarta. 

 

Lor li s-a transformat din 0,9 mandate, în 2,001. Alți au pierdut un mandat, cum suntem noi un mandat, iar alții au câștigat un mandat. Asta e viața. E un algoritm matematic. Nici măcar cu voința lui Cristian Gog nu poate influența computerul”, a declarat Emil Boc.

 

Conform ordinii după terminarea votului, USL a obținut 3 mandate cu peste 50%, Colegiile 5, 6 și 9. Pe locul al patrulea, în funcție de numărul de voturi, a fost Aurelia Cristea (13.140 voturi), Adrian Oros (11.446) și pe ultimul loc Steluța Cătăniciu (10.697 voturi). 

Comentarii Facebook