Cum explică Emil Boc înregistrarea AUDIO în care ÎNJURA, după ce Buda și Papahagi au pierdut mandatele - VIDEO

 

 

Emil Boc a spus că Daniel Buda și Adrian Papahagi au pierdut mandatele în urma unei loterii. El a spus că în înregistrarea audio prezentată de Realitatea TV, explica mai aprins rezultatele.

 

Sunt nedrepte din punct de vedere moral, dar sunt drepte din punct de vedere juridic și legal. Noi am făcut parlamentari PDL în altă parte din țară și am pierdut noi un mandat. Dar asta este soarta sistemului electoral. Caracterul ei injust, de data asta, ne-a afectat pe noi, cei de la Cluj. Dar repet, am verificat și procedurile sunt legale”, a spus Emil Boc.

 

El a negat că cineva din PDL a ”trădat”. ”E exclus. Este produsul actualei legi electorale. Faptul că am avut un rest mai mare. Am verificat punct cu punct algoritmul Biroului Electoral Central și este corect la a 8 - a zecimală. Deci nu există niciun fel de fraudă. Este pur și simplu aplicarea unui algoritm matematic, care îi avantajează uneori pe cei care au rezultate mai slabe. Pe noi ne-a dezavantajat și i-a avantajat pe alți colegi din țară, care au avut rezultate mai slabe. Aproape un mandat de la Cluj s-a dus în altă parte, tot la PDL, dar în alt județ. Noi am pierdut un mandat. Dar asta este. 

 

Altă dată și noi am beneficiat de un mandat. În 2000, Iuliu Păcurariu a luat un mandat de senator cu puține voturi și am beneficiat noi ca partid de voturile PDL din altă parte. Acum noi am avut generozitate și am sprijinit ARD în altă parte din țară”, a mai spus Emil Boc.

 

Emil Boc extrem de nervos după ce Buda și Papahagi și-au pierdut mandatele! ASCULTĂ ÎNREGISTRAREA

 

Întrebat despre înregistrarea prezentată de Realitatea TV, unde era mult mai virulent, Emil Boc a spus că nu era deloc înverșunat. ”Nici poveste. Noi explicam cum citeam acele documente. Am stat și am adunat, dar niciodată nu s-a pus problema unei fraude”, a mai spus primarul Clujului. 

 

Preia Emil Boc șefia PDL și pleacă de la Cluj? VEZI ce a răspuns - VIDEO

 

Buda și Papahagi și-au pierdut mandatele în urma redistribuirii naționale a voturilor. USL a obținut în Cluj la Camera Deputaților 46,20% din voturi, astfel că le reveneau 4,6 mandate de deputați. Colegiile 5, 6 și 9 au fost câștigate cu peste 50% din voturi astfel că mandatele au fost atribuite automat. Al patrulea colegiu plin a fost Colegiul 3, câștigat de Aurelia Cristea cu 48,42% (13.140 de voturi), cel mai mare procent dintre USL -isti, în afara celor care au luat peste 50% din voturi.

 

Restul de 0,6% din voturi ar fi urmat să intre la redistribuirea națională, unde s-a produs surpriza. În loc ca Uniunea să mai ia cel mult un mandat de deputat, a luat 2. Așa s-a făcut că cele 4,6 mandate s-au transformat în 6 mandate, iar PDL Cluj a fost marele învins al mașinațiunilor făcute de liderii partidelor din București, cei care au făcut redistribuirea voturilor.

 

Voturile obținute de PDL Cluj au ajutat alti candidați ai partidului, fiind direcționate în alte județe

Comentarii Facebook