Băsescu neagă orice implicare în negocierile USL


Preşedintele Traian Băsescu a negat orice implicare în disputele din cadrul USL.

Şeful statului a transmis, miercuri, 12 decembrie, un comunicat în care infirmă orice zvon legat de implicarea sa în eventualele dispute din interiorul USL.

"Referitor la zvonurile, vehiculate de o parte a presei în cursul dimineţii de miercuri, 12 decembrie, potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi implicat în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale (USL), purtătorul de cuvânt al președintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea declaraţie: << Domnul preşedinte Traian Băsescu le solicită politicienilor să nu-l implice în niciun fel în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale. De asemenea, domnul preşedinte Traian Băsescu face un apel la jurnalişti ca, atunci când primesc o informaţie neoficială care-l implică pe preşedintele României sau Administraţia Prezidenţială, să o verifice în mod oficial înainte de difuzare pentru a evita, astfel, lansarea unor dezinformări în spaţiul public >>", se arată în comunicat, potrivit Realitatea.

Reacţia preşedintelui vine după ce preşedintele PNL, Crin Antonescum, a declarat, marţi, că deţine informaţii că Traian Băsecu ar fi contactat o persoană din PSD, cu propunerea de a-l numi premier, dar acest lucru nu s-a materializat, menţionând că i s-ar fi confirmat acest lucru din "expresia" persoanei respective.

"Cred că da, după informaţiile... dar repet neconfirmate în sens juridic aşa, da", a răspuns Antonescu, precizând că Băsescu "a sunat, a trimis vorbă".






Comentarii Facebook