Spitalul Regional de Urgență din Florești a primit undă verde la Bruxelles

 

Spitalul Regional de Urgență din Florești a primit undă verde la Bruxelles, anunță primarul comunei, Horia Șulea.

 

Problema este dacă guvernanții vor urni acest proiect sau îl vor amâna, așa cum se întâmplă și cu centura de sud, pe malul Someșului, care are finanțare, dar nimeni de la ministere nu se grăbește să înceapă demersurile. 

 

Spitalul Regional de Urgenta din Floresti a primit unda verde la Bruxelles. De acum incolo, trebuie ca ai nostri guvernanti sa fie incapabili sau rauvoitori pentru a nu demara efectiv realizarea. Spitalul Regional de Urgenta din Floresti, cofinanțat prin Programul Operațional Regional, urmează a fi realizat cu expertiza Băncii Europene de Investiții și a Băncii Mondiale. Primavara lui 2018 e termen limita pentru finalizarea studiului de fezabilitate și depunerea documentatiei complete a proiectului.

 

Romania are la dispozitie 22 de miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020, iar prin Programul Operațional Regional, 326 milioane euro sunt directionate spre investițiile în domeniul sănătății, jumătate din această sumă fiind alocată construcției celor 3 spitale regionale (Floresti/Cluj, Iasi, Craiova).

 

A nu materializa aceasta oportunitate de catre guvernanti ar fi un act de un cras neprofesionalism si un atentat la sanatatea viitorului Romaniei. Spitalul Regional de Urgenta din Floresti are, dintre cele tei spitale, documentatia in cel mai avansat stadiu, terenul pe care urmeaza a fi construit (15 hectare adiacente DN1 Avram Iancu, in proximitatea zonei unitatilor miliatre) fiind cel mai propice in acest sens (plat, cu utilitati, conectat la cai de comunicatie, situatie juridica clara)”, a subliniat primarul Floreștiului, Horia Șulea.

 

În cazul centurii de sud, nici măcar nu s-a început studiul de fezabilitate, prima fază pentru demararea licitației. Banii sunt alocați și pot fi cheltuiți până în 2020, așa că nimeni nu se grăbește.

Comentarii Facebook