Spitalul de Urgență Cluj, o nouă promisiune făcută pe Facebook

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, lansează o nouă promisiune în ceea ce privește Spitalul Regional de Urgență Cluj.

 

Spitalul Regional de Urgență de la Cluj se află pe lista de investiții guvernamentale care urmează să se realizeze din fonduri europene!”, scrie Uioreanu pe Facebook.

 

Ultima discuție publică pe tema Spitalului Regional de Urgență Cluj a avut loc în noiembrie 2013. 

 

Horea Uioreanu a declarat cu acea ocazie, în cadrul unei dezbateri cu parlamentarii de Cluj, că obiectivul principal al Strategiei de dezvoltare a Judeţului Cluj este construirea unui Spital Regional de Urgenţă.

 

Acesta este cel mai important proiect pe care vrem să-l definitivăm. Sperăm să avem şi banii necesari de la bugetul de stat pentru a-l putea duce la bun sfârşit”, a declarat Horea Uioreanu.

 

Uioreanu a cerut în cadrul dezbaterii la care au fost prezenţi şi parlamentarii din judeţul Cluj, sprijinul acestora şi le-a adresat rugămintea să încerce măcar să facă lobby la Bucureşti pentru a primi banii necesari pentru acest proiect.

 

Am rugămintea către parlamentarii de la Cluj, să fie conştienţi de importanţa acestui proiect şi să facă lobby la Bucureşti pentru a primi banii necesari, pentru că totul depinde de bugetul pe care î-l vom primi de la bugetul de stat”, a spus Uioreanu.

 

Proiectul este susţinut şi de către Ministerul Sănătăţii care recunoaşte imperativitatea acestei investiţii.

 

Spitalul este prevăzut cu o capacitate de 600 de paturi şi va putea fi construit pe un teren cu o suprafaţă de 14,4 ha, teren aflat în proprietatea publică a CJ Cluj și situat în Florești.

 

Valoarea totală estimată a investiţiei se ridică la suma de 663.345.000 lei.

 

Parlamentarii clujeni prezenţi la dezbatere s-au declarat susţinători ai acestui proiect şi au promis că vor face tot posibilul să sprijine proiectul.

 

Unul dintre cei care a lipsit, deși a fost invitat, este senatorul Alin Tișe.

 

Parlamentarul PDL a convocat joi, 10 ianuarie, o conferința de presă în care a prezentat o listă de proiecte pe care le va susține în numele clujenilor la adoptarea legii bugetului de stat pe 2013. 

 

Interesant este faptul că la invitația făcută de președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, pentru a participa la o întâlnire a conducerii acestei instituții cu parlamentarii clujeni tocmai pe acest subiect, Tișe a declarat: ”Nu mă interesează!”. 

 

La insistențele persoanei care l-a sunat personal pentru a-l invita, precizând că senatorului, ca tuturor parlamentarilor, i-a fost remisă invitația prin fax și SMS, fostul șef al administrației județene a avut o reacție cel puțin ciudată: ”Și ce dacă mi-ați trimis invitație?”. 

 

De la ședință au mai lipsit senatorul Laszlo Attila (UDMR) și deputații Elena Uioreanu, Steluța Cătăniciu și Adrian Oros, toți din partea USL.

Comentarii Facebook