Spitalele promise de Alin Tișe au rămas fără finanțare din PNRR. Șeful județului e furios


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, nu mai primește bani din PNRR pentru realizarea celor două spitale promise clujenilor încă de acum câțiva ani.

România a decis să taie 677 de milioane de euro din PNRR, pentru construirea unor noi spitalele. La Cluj au rămas fără bani Spitalul Pediatric din Borhanci și Centrul de Transplant de pe strada Victor Babeș.

Tăierea banilor de la sănătate din PNRR este o crimă pentru sistemul sanitar. Clujul are cele mai mature două proiecte de spitale din țară:

Spitalul Monobloc de Copii, care deservește întreaga Transilvanie și România.

Centrul Integrat de Transplant Multiorgan – inimă, plămâni, ficat și rinichi – unic în România și SE Europei.

Institutul de Transplant Renal de la Cluj (subordonat MS) funcționează acum impropriu într-un pod, iar Ministerul Sănătății tace și fuge! Ambele proiecte ale CJ Cluj sunt în faza finală de LICITAȚIE PENTRU EXECUȚIE, nu în diverse faze inferioare! Guvernul trebuia să înlocuiască proiectele neviabile din listă cu aceste proiecte pe sănătate – fiind cele mai avansate din țară!!! Nu trebuia să reducă banii de la sănătate din PNRR! Existau proiecte viabile care puteau fi finanțate!”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Comentarii Facebook