Sorin Apostu: Orasul este plin de praf din cauza lucrarilor la stadionul "Cluj Arena" si alte santiere - VIDEO


Primarul Sorin Apostu a explicat de unde provine praful care acopera orasul si care a atras si atentia forurilor Europene. "Santierele din oras au facut ca praful sa fie o problema", a declarat primarul.

El a mentionat atat santierul stadionului "Cluj Arena", care afecteaza zona centrala a orasului, dar si frezarile care se fac pe strada Fabricii, din cartierul Marasti.

"Sunt probleme la cluj si incercam sa le diminuam. Sigur din cauza unor constructii din anumite zone statiile de monitorizare a puberilor au inregistrat anumite cresteri de pulberi. Am luat la cunostinta. Santierele trebuie sa aiba rampe si vom interveni in cartiere sa reducem parcarile care sunt pe pamant. Sa le extindem pentru a nu mai veni cu noroi in centrul orasului", a declarat Sorin Apostu.

 

Ministrul de Interne, Traian Igas, si ce al Mediului, Laszlo Borbely, a atras atentia autoritatilor locale, intre care si celor din Cluj, ca Romania a intrat in vizorul organismelor europene din cauza depasirii nivelului de pulberi in suspensie.

 

Romania risca sa fie data in judecata la Curtea Europeana de Justitie pentru depasirea limitelor admise de praf in 15 zone ale tarii, printre care si Clujul.

 

Citeste si...

La Cluj, aerul dauneaza grav sanatatii! Concentratia de praf depaseste normele europene

Comentarii Facebook