Sorin Apostu ii raspunde Stelutei Cataniciu: Scoala Ioan Bob nu va fi data afara din cladirea din Piata Unirii 15


Primarul Sorin Apostu i-a raspuns consilierului local Steluta Cataniciu, care l-a acuzat pe edilul sef ca a retrocedat abuziv catre Biserica Romano-Catolica o cladire ce apartinea Scoalii "Ioan Bob".

"Municipiul Cluj-Napoca nu a figurat niciodata in inscrisurile de carte funciara ca proprietar al imobilului in discutie (Piata Unirii nr.15-16). Restituirea acestui imobil s-a facut prin Decizie a Comisiei Speciale de Restituire a unor bunuri imobile care au apartinut cultelor religioase din Romania, in baza prevederilor OG 94/2000 si Legii 501/2002", a precizat Sorin Apostu.

Edilul sef este acuzat de consilierul PNL ca a tinut secret procesul de retrocedare de consilierii locali. Sorin Apostu sustine, insa, ca nu avea de ce sa anunte deliberativul local pentru ca "posibilitatea de a ataca o Decizie a Comisiei Speciale de Restituire a unor bunuri imobile care au apartinut cultelor religioase din Romania nu intra in atributiile Consiliilor locale. Acesta este motivul  pentru care municipalitatea nu a prezentat Consiliului local Decizia nr.2331/05.05.2010 a Comisiei mai sus amintite, privind restituirea imobilului din Piata Unirii nr. 15-16 in vederea stabilirii oportunitatii exercitarii cailor de atac prevazute de OG 94/2000 si Legiea 501/2002".

Primaria a anuntat ca nu a atacat decizia de retrocedare pentru ca nu ar fi avut castig de cauza.

Primarul Sorin Apostu a mai afirmat ca, indiferent de situatie, elevii Scolii "Ioan Bob" nu vor avea de suferit. "Situatia elevilor care studiaza in clasele scolii Ioan Bob, din imobilul din Piata Unirii nu este pusa in pericol, activitatea educativa nefiind afectata in acest moment in nici un fel. Mai mult, timp de 5 ani, situatia ocuparii imobilului este reglementata prin lege scoala Ioan Bob putand sa isi continue activitatea in acest spatiu. Timpul oferit de lege la dispozitia adminsitratiei publice locale este suficient pentru gasirea unei solutii pentru spatiile necesare", a mai spus Apostu.


Citeste si...

Primarul Sorin Apostu, acuzat ca a retrocedat abuziv o cladire de la Scoala Ioan Bob!

Comentarii Facebook