Sorin Apostu explica de ce pica tencuiala de pe cladirile din centru: In "buricul" Clujului nu locuiesc oamenii cu bani VIDEO


Incidentul de marti, cand trei copii au fost raniti dupa ce mai multe bucati de tencuiala au cazut de pe o cladire din Piata Unirii, a readus pe tapet starea imobilelor din zona centrala a orasului.

Primarul Sorin Apostul sustine ca familiile care detin apartamentele de la etajul 2 si 3, din caldirea la parterul careia functioneaza libraria Diverta, au fost sanctionate in repetate randuri, dar refuza sa intre in programul de reabilitare a cladirii din lipsa de fonduri.

"Este o situatie atipica in general in Romania, fata de tarile europene, pentru ca in centru nu stau persoane cu venituri foarte mari. De aceea este atat de greoaie reabilitarea cladirilor din zona centrala, pentru ca in centru sunt foarte multe cladiri care au apartinut persoanelor expropriate prin decret pe vremea lui Ceausescu, dupa care au fost date unor persoane care aveau nevoie si care nu aveau veniturile necesare. Din acest motiv, in zona centrala a Clujului, sunt cladiri nereabilitate. Se vede acest lucru si dupa magazinele care sunt, in loc sa fie magazine de marca sunt foarte multe alimentare", a declarat primarul Sorin Apostu.

Locatarii din cladirea din care au cazut bucatile de tencuiala au fost sanctionati in repetate randuri de Primaria Cluj-Napoca, urmand sa solicite in instanta reabilitarea imobilului, dupa ce vor fi parcursi toti pasii ceruti de lege.

"Am dat acolo amenzi peste amenzi, dar noi nu suntem pusi neaparat pe a sanctiona cu amenzi. Dorim sa fie o intelegere. Dar din nefericire in zona centrala nu stau oameni cu bani. Nu din rautate nu vor sa faca reabilitarea cladirilor, dar si pentru ca nu reprezinta prioritate din cauza sumelor de bani", a mai precizat Sorin Apostu.

 

Primarul sustine ca pe langa imobilul din Piata Unirii mai sunt inca doua cladiri in Cluj-Napoca, unde reabilitarea nu poate fi facuta pentru ca locatarii nu isi permit sa intre in programul lansat de municipalitate, care prevede refacerea fatadei si plata in 10 ani, fara dobanda.

 

Trei copii cu varste de 7 si 9 ani au fost raniti usor, marti, in fata vitrinelor librariei Diverta (n.red. ex Libraria Universitatii). Pompierii militari au intervenit si au curatat fatada imobilului cu toat ca proprietarii s-au opus.

 

Vezi si...

Trei copii au fost raniti langa Libraria Universitatii din Cluj-Napoca! Mai multe bucati de tencuiala au cazut peste ei VIDEO

Comentarii Facebook