Sorin APOSTU, CONDAMNAT la 4 ani şi 6 luni de închisoare - E DEFINITIV

 

Fostul primar al Clujului, Sorin APOSTU, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare de ÎCCJ.

 

Sorin Apostu a fost acuzat de fapte de corupție, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a mărit pedeapsa de la trei ani și șase luni cât a dispus Curtea de Apel Târgu Mureş la patru ani şi şase luni de închisoare. 

 

Fostul primar al Clujului a fost trimis în judecată în decembrie 2011, de DNA Cluj, alături de omul de afaceri Călin Mihai Stoia, și pe soția fostului primar, Apostu Monica Undina.

 

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

 

În iulie 2013, Curtea de Apel Mureș l-a condamnat pe Sorin Apostu la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul de corupție.

 

Curtea de Apel Mureş l-a condamnat pe fostul primar al Clujului la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. În hotărâre se precizează că Apostu a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la spălare de bani, 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, 8 luni de închisoare pentru instigare la fals sub semnătură privată.

 

Sorin Apostu a fost achitat pentru infracţiunea de complicitate la fals sub semnătură privată. 

 

Din cei 3 ani și 6 luni se va scădea perioada de un an pe care acesta a executat-o deja.

 

Monica Apostu, șoția fostului primar, a fost achitată de trei dintre acuzaţii, fiind condamnată la trei ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, trei ani de închisoare pentru spălare de bani în formă continuată şi opt luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu denunţătorul Aspazia Droniuc.

 

Monica Apostu a primit pedeapsă cu suspendare și un termen de încercare de şapte ani, având interdicția de a lua legătura cu Aspazia Droniuc.

 

Omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat.

 

Curtea de Apel Mureș a dispus confiscarea a circa 300.000 de lei de la soţii Apostu, a anulat contractele de asistenţă juridică între firma de avocatură a Monicăi Apostu şi firma Frarom, reprezentată de Aspazia Droniuc, precum şi facturile fiscale emise în baza acestor contracte. Au fost confiscate și cardurile de carburanţi emise de Rosal şi a stabilit că soţii Apostu urmează să plătească 21.000 de lei fiecare drept cheltuieli judiciare.

Comentarii Facebook