Marti 31 Ianuarie

Sistemul de ticketing din Cluj pornește: Dispar legitimatiile din carton și apar călătorii orare

 

Primarul Emil Boc a anuntat că sistemul de ticketing va porni la drum din 9 septembrie. 

 

În luna septembrie, cele 61 de automate vor fi date în folosintă treptat. Primul automat va functiona în statia Someșul, de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, din 9 septembrie, iar în zilele următoare vor fi puse în functiune si restul automatelor, câte 2 - 3 pe zi, astfel ca în septembrie și octombrie toate automatele de cumpărare a biletelor să fie în functiune. Oamenii vor cumpăra bilete de la automat si nu de la ghișee. 

 

Din luna octombrie, va începe și vânzarea cardurilor nenominalizate de la automate. O persoană își poate cumpăra un card, pe care să încarce o sumă de bani cu care să circule o oră, 2 ore, o zi și să folosească sistemul de card pentru a circula în tot orașul. Aceste card nenominalizat le va permite oricui să circule cu cardul pe autobuze, din luna octombrie.

 

Din luna noiembrie, se vor deschide centrele de vânzare a cardurilor nominale, care vor înlocui legitimatiile de călătorie din carton și care treptat vor fi înlocuite cu aceste sisteme moderne de ticketing. Aceste centre vor fi în număr de 7 și vor fi deschise începând cu luna noiembrie și decembrie. Și abonamentele elevilor, pensionarilor și studentilor vor fi înlocuite. 

 

Aparatele sunt monitorizate șvideo și sperăm să nu avem probleme cu vandalizarea. Până acum numai un aparat a fost spart”, a spus Emil Boc. 

 

Valoarea proiectului a fost de 26 de milioane de lei plus TVA. 

 

Primarul a spus că s-a făcut receptia sistemului. ”Un an va functiona sistemul actual de bilete si abonamente pentru ca lumea să se obișnuiască”, a mai afirmat Emil Boc. 

 

Vezi AICI cât costă călătoriile orare.

Comentarii Facebook