Sindicatul Polițiștilor ”Diamantul” îi cere ministrului de Interne să își prezinte lucrarea de doctorat


Sindicatul Polițiștilor din România "Diamantul" Oficial vrea să vadă publică lucrarea de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, care acum este clasificată.

DOMNULE LUCIAN BODE

Sindicatul Polițiștilor din România ”Diamantul” a luat act de intenția – anunțată public – de a scoate ”putregaiul din sistem”, înțelegând din poziția dumneavoastră că este vorba despre impostori, profitori și incompetenți.

Noi am semnalat de nenumărate ori problemele din Ministerul Afacerilor Interne – chiar sub geamul dumneavoastră în data de 25 martie 2021 - dar înțelegem că erați plecat cu alte probleme mai importante decât doleanțele polițiștilor.

Sincer, noi nu v-am văzut niciodată competent să ocupați funcția de ministru al Ministerului Afacerilor Interne. Fiecare zi cu domnia voastră în acest fotoliu – sau banchetă -  înseamnă o amânare a reformării domeniului pe care îl păstoriți. Și aceasta pentru că nu poți reforma un sistem pe care îl cunoști din auzite iar curățenia trebuie să înceapă, înainte de toate, exact cu cei din aparatul central. O clică de îmbâxiți, înzorzonați în stele de general – cu toată șleahta lor –, iluștri anonimi ai faptei, depășiți de realități și lipsiți de orice perspectivă. Ei sunt bolovanii care au prins crustă sub toate mandatele de miniștri care au curs în MAI, absolut fără nici un folos.

Oricât v-a bătut lumea obrazul, iată, sunteți deja la al doilea mandat, fără a remarca ceva notabil la sfârșitul celui dintâi. În schimb, ați prins câteva ocazii de a vă anunța demisia de onoare, se pare, că mai multe decât orice alt predecesor. Evenimentele din ultimele zile sunt un nou imperativ, pe care nu sunteți capabil să-l înțelegeți, așa cum nu ați fost apt să înțelegeți urgența formulării unui modest gest de compasiune față de familia copilei, accidentată mortal pe trecerea de pietoni, de o mașină a poliției. Pentru familia îndoliată, dar și pentru miile de polițiști supuși pe nedrept oprobiului mediatic.

Până la urmă, pentru că – urmare a presiunii publice – ați fost nevoit să ieșiți la lumină și chiar să anunțați curățenia MAI de ”putregai”, vă propunem să începem chiar cu persoana domniei voastre, bănuită de impostură și plagiat, din cauza clasificării tezei de doctorat. Considerăm că cei care au luat o asemenea măsură, v-au pus cinstea la bănuială și de aceea propunem să declanșați procedura de declasificare a lucrării dumneavoastră de doctorat și supunerea acesteia la proba plagiatului, prin CNATDCU.

Am încercat să vă ajutăm noi, am găsit-o cu titlul ”Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI, România în context european actual”, și aflăm că e publicată de editura CA Publishing, în anul 2021 însă ne-a fost imposibil să o achiziționăm. Anunțăm chiar cu această ocazie că suntem gata să cumpărăm noi, Sindicatul Polițiștilor din România ”Diamantul”, un exemplar al cărții dumneavoastră, plătim valoarea unui spor de doctorat pe o lună (950 lei).

Suntem gata, domnule Ministru, să vă sprijinim cu organizarea unei colecte publice pentru (re)publicarea cercetării științifice pe care ați realizat-o, în interesul țării – care vă plătește spor de doctorat, din bugetul public – și poate chiar al omenirii.

Așadar, înainte de a vă apuca de curățenie în Minister, vă invităm public să vă curățați propriile mâini, nu de alta dar prin dosirea tezei dumneavoastră de doctorat sub umbrela protecției informațiilor clasificate, nu faceți decât să mânjiți - de la cel mai înalt nivel - și ceea ce a mai rămas din onoarea Ministerului Afacerilor Interne.

Acesta credem că va fi semnalul declanșării curățeniei de putregai a Ministerului Afacerilor Interne”, a spus Vitalie Josanu, Prim-vicepreședinte.

Comentarii Facebook