Sindicalistii de la autostrada Transilvania cer ajutor parlamentar ca sa stopeze disponibilizarea a 830 de angajati

Liderii sindicatului Transilvania, al muncitorilor care lucreaza pe autostrada Campia Turzii-Gilau, i-au cerut senatorului Alexandru Cordos sa intervina pentru stoparea concedierilor.

 

Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordos, s-a intalnit cu reprezentantii sindicatului la cererea acestora. "Continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania ar impiedica in primul rand ca cei 830 de oameni sa isi piarda locurile de munca in plina iarna si criza economica. Totodata, autostrada Transilvania este un obiectiv pentru care noi, cei din PSD ne luptam de 6 ani sa il vedem finalizat. Din pacate, Guvernul actual nu vrea sa inteleaga ca nu stoparea unor lucrari de o asemenea anvergura ne vor scoate din criza. Dl. Boc a dovedit ca singurile masuri pe care este capabil sa le ia pentru iesirea din criza sunt taierile de orice fel si de peste tot, dar uita ca trebuie sa si construim ceva", a declarat senatorul la finalul intalnirii.

 

Potrivit acestuia, compania Bechtel intentioneaza sa disponibilizeze 830 de angajati din 20 ianuarie 2011, din cauza lipsei resurselor financiare pentru continuarea lucrarilor. "Argumentul celor de la putere este ca lucrarile nu pot fi continuate pentru ca nu s-au facut exproprierile necesare si nu exista un proiect finalizat pentru lucrarile care ar intra in executie, insa nimeni nu vine cu solutii?, au precizat reprezentantii sindicatului Transilvania.

 

Alexandru Cordos, secretar al Comisiei de Munca din Senatul Romaniei, a promis ca va organiza o intalnire cu toti parlamentarii din zona pentru a face amendamente la Bugetul pentru anul 2011 in vederea continuarii lucrarilor. El a promis, de asemenea, ca va solicita o intrevedere cu Anca Boagiu, ministrul Transpoorturilor, pentru deblocarea situatiei.

Comentarii Facebook