Dirijorul Emil Aluas candideaza la Primaria Cluj Napoca: Vreau sa construiesc un teleferic pe Dealul Cetatuia - FOTO


Dirijorul Emil Aluas, fondatorul Uniunii Ardelenilor si Banatenilor, si-a anuntat astazi candidatura la functia de primar al municipiului Cluj Napoca.

Printre proiectele sale se numara un teleferic pe Dealul Cetatuia, dar si angajarea unui cetatean strain in functia de secretar al primariei.

"Imi anunt candidatura la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din anul 2012. Vrem ca pana atunci sa inregistram Uniunea ca partid. Avem un program pentru municipiu care prevede aducerea unui strain din Austria sau Germania in functia de secretar al Primariei sau deschiderea a cel putin cinci consulate straine. Vrem si construirea unui teleferic care sa urce pe Dealul Cetatuia, dar si a treia echipa de fotbal din oras care sa joace in Liga I", a declarat Emil Aluas.

Uniunea Ardelenilor si Banatenilor, infiintata in 2008, este o organizatie care militeaza pentru impartirea Romaniei pe regiuni administrativ-financiare.

"Nu este necesara modificarea art. 1 din Constitutie, astfel incat statul roman ramane unitar si indivizibil. Proiectul Uniunii este unul de esenta germana. Regiunile vor trebui conduse de un Consiliu Regional care va alege un guvernator. in locul celor 41 de judete, propunem ca Romania sa aiba 10 regiuni, completate de 3 regiuni cu statut special – Delta Dunarii, tinutul Secuiesc si Valea Jiului", a precizat dirijorul.

Emil Aluas are 58 de ani si lucreaza la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" Cluj-Napoca, unde este dirijor al orchestrei simfonice.

Uniunea fondata de el vrea sa infiinteze filiale in 16 judete din Ardeal si Banat si numara circa 1.500 de membri.

Comentarii Facebook