Doris Pack, presedintele Comisiei pentru Cultura din PE: Daca Clujul e pregatit poate obtine titlul de Capitala Culturala in 2020


Presedintele Comisiei pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European, Doris Pack, a declarat ca municipiul Cluj Napoca trebuie sa isi faca lectiile pentru a obtine titlul de Capitala Culturala in 2020.

Oficialul european a venit UBB Cluj la invitatia rectorului Andrei Marga, dar nu va avea o intalnire si cu oficialitatile orasului.

"Nu avem programata o intalnire cu primarul, dar daca e interesat de acest proiect, Capitala Culturala Europeana, trebuie sa propuna orasul si va fi o competitie. Sunt proceduri pe care trebuie sa le luati in considerare. Orasele trebuie sa ceara sa fie nominalizate. Conteaza imaginea si este un proces destul de laborios", a declarat Doris Pack.

Presedintele Comisiei pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European a mai propus oficialitatilor din  Romania sa nominalizeze cateva orase, care sa intre intr-o competitie interna. "Ar trebui sa fie o competitie intre Timisoara, Cluj, Brasov si Bucuresti, din care sa fie alese doua orase care mai apoi sa intre in competitia europeana pentru titlul de capitala culturala in 2020", a mai afirmat Doris Pack.

Presedintele Comisiei pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European a mai afirmat ca pana in 2019 sunt stabilite orasele care vor fi Capitale Culturale, urmand ca in 2012 sa fie alese orasele care vor primi acest titlu in 2020.

Comentarii Facebook