Si strazile pe care trece noul tramvai vor fi reabilitate in urmatorii 3 ani


Primaria Cluj-Napoca anunta ca, dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare a liniei de tramvai, strazile vor intra intr-un nou proces de modernizare.

"Finalizarea investitiei de reabilitare a liniei de tramvai este un prim pas. Primaria a inceput si demersurile pentru accesarea unor fonduri europene pentru reabilitarea partii carosabile a traseului tramvaiului. Se numeste Proiectul de acces la zona industriala si se afla in acest moment in faza avansata de evaluare. Speram ca in a doua parte a acestui an sa semnam contractul de finantare, dupa care sa urmeze perioada de licitatie, astfel incat in 2013 sa poata incepe si reabilitarea partii efective a partii rutiere din traseul liniei de tramvai, impreuna cu strada de acces dinspre comuna Baciu si strada Oasului.

Pe de alta parte, avand in vedere ca linia de tramvai va permite scurtarea distantelor dintre Manastur - Centru si Gara, cu pana la 20 de minute pentru traseul intreg, speram ca un numar cat mai mare de utilizatori de autovehicule sa renunte la deplasarea pe calea rutiera si sa utilizeze tramvaiul, astfel incat faptul ca strada nu este reabilitata sa nu fie un inconvenient major pentru clujeni", a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Drumurile pe care s-a lucrat la linia de tramvai au neaparata nevoie de reparatii, fiind distruse de-a lungul anilor de trafic, dar si in ultimul an de lucrarile de reabilitare a liniei.

 

Peroane noi pe linia de tramvai, intre cartierul Manastur si Piata Garii FOTO

Comentarii Facebook