Seplecan vrea să îi doneze SC Cluj Arena SA lui Emil Boc sau să îi VÂNDĂ stadionul

 

SC Cluj Arena SA, administratorul stadionului cu același nume, are conturile blocate pentru că nu și-a plătit impozitele pe clădirea stadionului. Societatea datorează 18 milioane de lei Primăriei Cluj-Napoca.

 

Soluția pentru a scăpa de probleme și a reorganiza societatea este insolvența, dar primarul Emil Boc a anunțat că ar vrea să preia stadionul. 

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Splecan, a declarat pentru Știri de Cluj că a discutat cu liderii consilierilor județeni și au fost formulate trei propuneri de colaborare cu Primăria Cluj-Napoca.

 

Am avut o discuție cu liderii consilierilor județeni și joi, 13 august, voi lua legătura cu domnul primar Emil Boc. Din partea consilierilor județeni voi veni cu trei propuneri pentru salvarea stadionului.

 

Prima este ca Primăria Cluj-Napoca, prin Consiliul Local, să devină acționar cu 99% în SC Cluj Arena SA, adică să le cedăm lor societatea, unde să își pună director și Consiliu de Administrație, dar clădirea stadionului să rămână la Consiliul Județean Cluj. Ei pot să administreze atât stadionul, cât și Sala Polivalentă, să aducă Untold și Metallica, dacă vor. 

 

A doua propunere vizează insolvența societății, care nu este un lucru rău. Multă lume se sperie. Prin insolvența societății Cluj Arena nu va fi afectat stadionul. Nu va fi vândut nimic. Prin această insolvență se va face o reorganizare, penalitățile nu vor mai curge la impozitele pentru Primărie și se pot face cheltuieli curente, pentru salarii, gaz, curent și lumină. Insolvența este asupra societății Cluj Arena, nu asupra stadionului. 

 

În al treilea rând, putem ceda stadionul ca si clădire, prin vânzare, Primăriei Cluj-Napoca la prețul de construcție și cu acești bani putem asfalta drumurile județene. La această ofertă vreau să plusez și să cedăm și Filarmonica Transilvania”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan. 

Comentarii Facebook