Mini-cartiere noi de locuințe pe scheletul vechilor fabrici comuniste ale Clujului: Fabrica de Cărămidă, Libertatea, Mucart și lângă Dedeman


Pe scheletul fostelor fabrici comuniste din zona Iris și Gară apar noi mini-cartiere. Este vorba despre Fabrica de Cărămidă din Iris, Libertatea, de pe strada Gării, sau și Mucart. 

Aceste noi mini-cartiere vor fi făcute cu anumite condiții, a explicat primarul Emil Boc la dezbaterea cu tema ”Piața Karl Liebknecht și străzile adiacente”.

În zona fostei Fabrici de Cărămidă, am impus obligativitatea investitorului privat să realizeze creșă, grădiniță și școală generală. Acestea se vor face în prima fază a proiectului și se vor ceda Primăriei. Nu la capătul liniei. Cu asta se începe proiectul. Aveam și spațiu verde pe 4.000 de mp.

În zona fostelor platforme Libertatea și Mucart avem următoarele dotări realizate de investitorii privați. Un spațiu rezervat pentru dotare publică pe 500 de mp utili. Acolo vom vedea dacă va trebui să mai facem o creșă, grădiniță sau școală. Aceasta va fi donat Primăriei. O grădiniță privată va exista acolo și două parcuri de 2.000 și altul de 4.400 mp, lângă pârâul Nadăș.

În zona Dedeman, va fi cedat un spațiu de 2.000 mp și o construcție de 1.000 mp pentru dotare publică. Aici este vorba despre o dotare publică care poate fi educațională sau administrativă. Va fi realizat și un pod auto peste Nadăș.

Unde sunt construcții noi vrem să avem o dimensiune nepoluantă și să se facă drumuri la cote corespunzătoare și să avem totul la o distanță de 20 de minute de mers pe jos”, a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook