Sensul giratoriu Romul Ladea, Borhanci, Fagului ar fi gata în 10 ani

 

Sensul giratoriu solicitat de șoferi la intersecția străzilor Constantin Brâncuși, Romul Ladea, Borhanci și Fagului ar fi gata în zece ani, la viteza cu care se mișcă Bucureștiul. 

 

Problema este terenul. Am avut discuții cu Universitatea Agricolă pentru că o parte din teren este în proprietatea lor. Acest teren este încadrat ca stațiune pomicolă și nu poate nici măcar expropriat, nici cedată Primăriei pentru a putea fi făcută investiția. Căutăm o soluție pentru a putea face și drumul pe terenul lor. Discutăm de un hectare de teren, pe care cei de la Universitate l-au dezmembrat, dar avem nevoie de o hotărâre de guvern. Pentru Parcul Feroviarilor am așteptat 5 ani să fie dată hotărîrea de Guvern. Dacă mai trebuie și un vot în Parlament va mai dura 5 ani. Căutăm soluții alternative: să facă investiția USAMV, pentru că și ei au interese în zonă, sau să ne dea un drept USAMV -ul și să facem noi această investiție”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea, la o emisiune radio. 

 

Acest sens giratoriu este deja o poveste fără sfârșit, la fel ca și demolarea garajelor. Nu este emisiune la care Primăria să nu fie întrebată, iar de fiecare dată se află alte lucruri care împiedică investiția. 

 

Primăria Cluj-Napoca a fost întrebată, în 2015, despre acest sens giratoriu, iar răspunsul a fost că nu dețin teren.

 

Intersecția ridică mari probleme și odată cu începerea anului școlar va deveni un calvar pentru șoferi, deoarece deja de pe acum cozile la mașini se întind pe sute de metri, mai ales dimineața și seara. Dezvoltarea accelerată a zonelor Borhanci și Bună Ziua a dus la intensificarea traficului, iar ignorarea blocajelor din intersecția menționată poate crea pe viitor mari neplăceri conducătorilor auto, motiv pentru care solicit rezolvarea rapidă a problemei”, reclama atunci fostul consilier local Ioan Bîldea.

 

Pentru intersecția strada Constantin Brâncuși - str. Romul Ladea - strada Borhanci - strada Fagului există întocmit un proiect de amenajare sens giratoriu, dar este necesar teren privat (colț str. Romul Ladea - strada Fagului) fără de care nu se poate realiza nici măcar în forma experimentală. S-a luat legătura cu prorietarul terenului care ar trebui să doneze suprafața de teren Primăriei, lucru cu care, până acum, nu a fost de acord”, au replicat acum reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook