Un judecător clujean se poate pensiona la 42 de ani: Statul mă plătește mai bine dacă stau acasă

 

Un judecător clujean de 42 de ani vorbește despre faptul că statul favorizează lumea să stea acasă, plătindu-i mai bine decât dacă ar continua să lucreze. Mai șocant este faptul că este vorba chiar despre el.

 

La vârsta de 42 de ani, judecătorul Cristian Danileț are o vechime în sistem de 20 de ani și s-ar putea pensiona, potrivit noilor Legi ale Justiției. Pensia ar fi mai mare decât salariul actual al judecătorului Danileț.

 

Eu, anul acesta fac 20 de ani de experiență, deci aveți în fața dumneavoastră un viitor pensionar, iar statul mă va plăti mai mult să stau acasă decât să lucrez. Când am ajuns în plenitudinea pregătirii mele profesionale și în vârful carierei, statul să ușureze plecarea a peste o treime din judecătorii și procurorii țării înseamnă că lucrurile nu s-au făcut cu cap. E adevărat, nu toți care suntem pensionabili vom depune cerere de pensionare, dar majoritatea vor fi tentați”, a comentat Danileț OUG pe Legile Justiției ce va fi votată luni dimineața de Guvern. Una dintre modificări se referă la pensionarea anticipată a magistraților.

 

 

Comentarii Facebook