Miercuri 22 Martie

Senatul a adoptat propunerea legislativă conform căreia se limitează la cel mult 10 numărul de persoane care pot avea domiciliul la aceeași adresă


Senatul a adoptat miercuri, 8 februarie, o propunere legislativă care prevede că la o adresă nu pot fi înregistrate cu carte de identitate decât maxim zece persoane. 

Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă. Această limitare nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse. Prin familie extinsă să înţelege titularul dreptului locativ, soţul, soţia acestuia, rudele titularului şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, se arată în propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PSD.

Propunerea legislativă are ca scop îmbunătăţirea calităţii serviciilor de evidenţă a persoanelor, a datelor înregistrate în Registrul de Evidenţă a Persoanelor, precum şi crearea de facilităţi cetăţenilor români la obţinerea actelor de identitate.

De la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate cererea pentru eliberarea cărţii electronice de identitate se soluţionează de către orice serviciu public comunitar de Evidenţă a Persoanelor indiferent de locul de domiciliu sau reşedinţa a persoanelor fizice”, mai arată iniţiativa.

Potrivit propunerii legislative, „persoanele defavorizate care nu pot face dovada adresei de domiciliu, aceasta se înscrie în baza adeverinţei eliberate de către unitatea administrativ teritorială din care rezultă adresa la care se stabileşte domiciliul”.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Se subțiază „afacerea viza de flotant”

Propunerea strică afacerile cu vize de flotant pentru școli, care se derulează de ani buni deja în marile orașe. Părinții care doreau să-și înscrie copiii la anumite școli „vânau” adrese la care se mutau fictiv, contra unei sume de bani, astfel că s-a ajuns la situații când într-un apartament locuiau chiar și sute de persoane.


Comentarii Facebook