Senatorul Pălărie (USR) despre greva japoneză din cadrul creșelor: Boc să îl roage pe Cîmpeanu „să nu mai facă legi pe care nu le gândește suficient”


Senatorul USR Ștefan Pălărie le mulțumește celor care cred că el „are o putere decizională mai mare decât însuși ministrul educației”, precizând că trecerea creșelor de la primării la ministerul Educației, la inspectoratele școlare județene, a fost decisă prin Ordonanță de Urgență de ministrul Sorin Cîmpeanu în luna septembrie 2021, iar el nu are nicio legătură. 

Citește și: Grevă japoneză în creșele din Cluj-Napoca. Salariile angajaților, reduse cu 40%. Mamele trag un semnal de alarmă: copiii sunt în pericol

Ordonanța a intrat imediat în vigoare și a produs efecte. Ministrul-reformelor-la-televizor a dat cu pumnul în masă și creșele se transferau la cererea Administrație Locale. La Senat, într-o muncă de echipă, un grup de lucru format din toate partidele, a reușit doar să corecteze niște prostii monstru lăsate acolo de un ministru care face legi pe repede-înainte”, a transmis Ștefan Pălărie.

Am mărit termenele de care era nevoie sau am lărgit lista celor care primeau finanțarea de la buget. Dar, chiar și aici, eu am doar un vot, unul din cele 15 voturi ale Comisiei de Învățământ din Senat, din rândul cărora, culmea ironiei, face parte și senatorul-ministru Sorin Cîmpeanu”, a mai transmis acesta. 

„E vina lui Cîmpeanu, care dă legi fără a le pregăti temeinic, fără a gândi consecințele”

Între amendamentele mele, în calitate de președinte al Comisiei pentru Muncă din Senat la acea dată, s-au aflat propunerile venite chiar de la Asociația Municipiilor din România condusă de… domnul Emil Boc, dar voi reveni ulterior cu detalii”, a mai spus indignat, senatorul USR. 

Așadar, nu senatorul Ștefan Pălărie a transferat creșele la minister. Acesta este rezultatul proverbialei grabe a ministrului Sorin Cîmpeanu de a da legi fără a le pregăti temeinic, fără a gândi consecințele, uitând că finanțarea educației este la pământ și nu are banii și nici grila de salarizare necesară pentru cei care urmau să vină ca angajați din creșe. I-a mutat ca pe mobilă”, a mai adăugat Pălărie. 

Potrivit acestuia, acum se vede cât de jos sunt salariile din învățământ, când cei din sistemul creșelor se izbesc de realitatea din sistemul de educație.

Ștefan Pălărie, apel la Emil Boc

„Îl rog și pe domnul Emil Boc, pentru că la Cluj au apărut aceste dezinformări pe situația creșelor, să își sune ministrul din propriul partid, să îl întrebe despre cum conduce acel minister al educației și să îl roage să nu mai facă legi pe care nu le gândește suficient (...).Stimate domnule primar, conform prevederilor legale pentru creșele rămase în coordonarea primăriei, primăria are calitate de persoană juridică fondatoare. Puteți prin hotărâre de Consiliu Local să gestionați patrimoniul, să angajați personal suficient, puteți să oferiți salarii competitive. Nu căutați în altă parte neputința dumneavoastră”, i-a transmis senatorul USR primarului Emil Boc. 

„Cîmpeanu face legi și anunță reforme din pix”

Am avertizat de zeci de ori în ultimele luni despre modul în care ministrul Cîmpeanu face legi și anunță reforme din pix, pentru PR. Acum vedem și consecințele dramatice. Gândiți-vă, doar, că la fel a procedat și cu schimbarea structurii anului școlar – nici nu vreau să mă gândesc ce bombe a lăsat și acolo neexplodate”, a mai spus senatorul USR.


Comentarii Facebook