Senatorul Marius Nicoara: "Stop desfiintarii spitalelor din Gherla, Campia Turzii si a Centrului de Sanatate din Mociu!"


Presedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara, cere ca spitalele din Gherla si Campia Turzii sa nu mai fie comasate. In plus, parlamentarul a solicitat ca Centrul de Sanatate de la Mociu sa nu mai fie desfiintat.

Marius Nicoara a mai adaugat ca prin aceasta masura nu vor fi facute economii la bugetul de stat pentru ca locuitorii din zona vor fi pusi pe drumuri.

"Ministrul trebuia sa analizeze situatia din teritoriu. Putea observa si singur ca sunt multe spitale a caror desfiintare, transformare sau comasare nu aduc nimic bun, din contra.  Acelasi efect il are si transformarea Centrului de Sanatate de la Mociu in camin de batrani. Situatia spitalelor din Gherla si Campia Turzii, precum si a Centrului de Sanatate din Mociu, il priveste in mod direct pe Marius Nicoara, ca reprezentant in Parlament al acestor zone, motiv pentru care nu poate asista pasiv la incercarea de umilire a celor care locuiesc aici, prin considerarea spitalelor lor de rang inferior, care pot fi incluse in administrarea celor din Dej, Turda, respectiv transformate in camine de batrani", a precizat Marius Nicoara.
 
Presedintele PNL Cluj sustine campania de strangeri de semnaturi pentru a opri comasarea si desfiintarea spitalelor. "Nu s-au avut in niciun caz in vedere criteriile de performanta sau cele umanitare. Totul se bazeaza pe un calcul sec, acolo, in birourile de la Bucuresti, iar reprezentantii puterii din teritoriu accepta situatia neconditionat. Eu nu pot accepta la fel de usor, drept pentru care voi face toate demersurile legale pe langa Ministrul Sanatatii, pe care il voi informa cu exactitate asupra situatiei de fapt", a mai afirmat presedintele PNL Cluj.

In judetul Cluj a fost desfiintat Centrul de Sanatate Mociu, si au fost comasate trei spitale.

Vezi AICI lista cu spitalele comasate!

Comentarii Facebook