Senatorul Hardau este impotriva crematoriului din Manastur


Senatorul PDL, Mihail Hardau, a declarat ca este impotriva construirii unui crematoriu uman in cimitirul Manastur.

"In calitate de senator PD-L reprezentand colegiul 1 Cluj-Napoca incluzand cartierele Manastur, Zorilor, Grigorescu, Centru, dar mai cu seama in calitate de locuitor al Manasturului, apreciez ca decizia Consiliului Local prin care Primaria Cluj-Napoca se angajeaza, in parteneriat cu firma RDK Cremation, sa dezvolte proiectul unui crematoriu uman in cartierul Manastur este o alegere nefericita si insuficient documentata.

In primul rand sunt un om al Manasturului, locuiesc in acest cartier si sunt impotriva deciziei de amplasare a unui crematoriu uman in perimetrul locuibil al orasului. in etapele de dezvoltare urbanistica a municipiului Cluj-Napoca, Manasturul a fost intr-un fel sau altul marginalizat, aspect care se reflecta inclusiv pe piata imobiliara in pretul de vanzare al apartamentelor din zona. Acum, cand cartierul cunoaste o faza de dezvoltare importanta, apreciez ca proiectul unui crematoriu uman este de natura sa altereze viitorul unui cartier care doreste si are toate premisele sa devina un cartier de elita al municipiului nostru", a declarat senatorul Hardau.

 

Protest impotriva crematoriului uman din Manastur, miercuri, 11 ianuarie

 

Parlamentarul a mai adaugat ca locuitorii cartierelor afectate "au dreptul de a fi consultati si de a se manifesta public pe orice problema care le afecteaza direct traiul cotidian. Apreciez ca decizia Consiliului Local pe acest proiect nu a avut la baza o informare corecta si completa eludand cu buna stiinta optiunea locuitorilor cartierului meu".

Mihail Hardau a anuntat ca isi exprima "public nemultumirea ca nu a existat, premergator deciziei din Consiliul Local, o consultare cu factorii politici, senatori si deputati de Cluj, avand senzatia ca nici nu s-a dorit o dezbatere pe fond".

Comentarii Facebook