Protest impotriva crematoriului uman din Manastur, miercuri, 11 ianuarie


Protestul impotriva crematoriului uman din cimitirul Manastur va fi organizat miercuri, 11 ianuarie, de la ora 12.00, dupa ce Primaria Cluj-Napoca a aprobat acest mars.

 

Mitropolitul Andrei a criticat in pastorala de Craciun crematoriul din Manastur

 

Deputatul independent, Mircea Giurgiu, a declarat ca marsul este organizat pe traseul: Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (din cartierul Manastur - Cimitir) - str. Govora - Calea Manastur - Calea Motilor - Primaria municipiului Cluj-Napoca - Piata Unirii - Bdul 21 decembrie 1989 - Prefectura judetului Cluj.

"Vom depune memorii la Primarie si Prefectura si beneficiem de binecuvantarea mitropolitului Andrei, care sprijina acest protest. De asemenea, astazi si zilele urmatoare preotii din Manastur ii vor anunta pe credinciosi in biserica despre acest mars. Ca ortodocsi nu suntem de acord cu acest crematoriu, pentru ca nici biserica nu le face slujba celor care decid sa se incinereze", a declarat Mircea Giurgiu.

Oamenii care locuiesc in zona au realizat si un memoriu in care scriu ca nu sunt de acord cu ridicarea acestui crematoriu. "Cosul va avea numai 12 metri inaltime si cand vine vantul poarta mirosul peste tot in cartier si chiar in oras. Suntem impotriva acestui crematoriu in preajma caselor si sugeram sa fie ridicat in afara orasului", a explicat Silviu Suciu, un barbat care locuieste in zona cimitirului.

 

Crematoriu uman, construit in cimitirul Manastur

Comentarii Facebook