Senatorul Adrian Oros: ”Nesimțirea lui Viktor și micimea lui Marcel. A treia zi de tăcere mormântală”


Senatorul Forța Dreptei, Adrian Oros, îl arată cu degetul pe premierul Marcel Ciolacu, care tace de trei zile după ce premierul Ungariei, Viktor Orban, a umilit România. 

Este evident, de multă vreme,  pentru toată lumea că Viktor Orban este un cal troian al Rusiei.

Un lider din ce în ce mai izolat, care vinde cetățenilor maghiari iluzia redesenării granițelor. 

Totuși, Ciolacu l-a primit la o întâlnire informală la București, și apoi s-a lăudat că a introdus în discuție ”susținerea” Budapestei pentru intrarea României în Schengen. 

Și că i-a ”recomandat diplomatic” să nu mai înregistreze la Tușnad derapaje anti-UE și pro-Rusia. 

A lăsat chiar să ajungă la public imagini cu prânzul unde a avut loc “înțelegerea”.

Bine-nțeles că Orban și-a bătut joc de Ciolacu și așa cum era lesne de anticipat, premierul Ungariei s-a comportat ca de obicei cu obrăznicie și avut o poziție revizionistă clară.  Mai mult, a încercat un mic șantaj pe tema Schengen și a dat detalii despre o notă MAE legată de temele sensibile”, a comentat Oros.

Acesta l-a criticat pe premierul Ciolacu, spunând că dă dovadă de amatorism politic, când pune bază în vorbele guvernului de la Budapesta.

Să legitimezi un actor politic nefrecventabil și să îi dai o greutate politică nemeritată pe tema Schengen, demonstrează cât de puține înțelege acest absolvent târziu de privată. 

Să crezi că Ungaria ar putea juca un rol decisiv în aderarea României anul viitor, când Budapesta va deține președinția rotativă a UE, e noaptea minții.

Azi, Ungaria pur și simplu nu mai are voce în UE si este greu de crezut că Victor Orban ar putea schimba veto-ul Austriei și Olandei (în cazul Bulgariei). 

Mai mult, Orban pur și simplu nu și-ar permite să nu pună subiectul pe agenda UE în a doua parte a anului 2024, pentru că ar deveni un paria pentru etnicii maghiari din România”, a mai precizat senatorul Adrian Oros.

Parlamentarul clujean a rememorat incidentul din 2017, când Ungaria lui Viktor Orban a blocat aderarea României la OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică).

În ceea ce privește comportamentul revizionist a lui Orban, lucrurile erau clare demult.

Dacă ne întoarcem în timp șase ani și ne aducem aminte anul 2017 din plină eră Liviu Dragnea. Atunci, în 2017, Ungaria condusă de același Viktor Orban și-a exercitat dreptul de veto și a blocat aderarea României la OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), aderare care era și este principalul obiectiv de politică externă al României de după aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană. 

Pentru români este de neînțeles tăcerea complice a lui Ciolacu, dacă o comparăm cu reacția rapidă și fermă a premierului Cehiei, Petr Fiala, care nu a lăsat fără răspuns balivernele lui Orban despre ”suveraniști” și ”federaliști”.

Ciolacu tace mormântal de câteva zile, după ce Orban a declarat chiar din inima României că ”noi nu am afirmat niciodată că Ardeal și Ținutul Secuiesc ar fi unități teritoriale române”. Lipsa de reacție a lui Ciolacu față de derapajul aberant a lui Orban arată că acesta nu înțelege nimic. 

Un “lideraș politic” care a fost ajutat să își elimine adversarii politici din PSD, unii dintre ei beneficiari ai avantajului nedrept al bacalaureatului. 

Asta este de fapt Marcel. Un personaj viclean creat de scribi bine plătiți si de statul paralel, incapabil a se lua la trântă pentru adevăratele mize politice”, a încheiat parlamentarul Forța Dreptei.

Comentarii Facebook