După săptămâni de discuții aprinse, Boc cedează: „Păstrăm copacii maturi de pe strada Universității, doi plantați în urmă cu doi ani vor fi relocați”


Scandalul „relocării” copacilor de pe strada Universității ajunge la final. Primarul Clujului anunță că toți copacii maturi de pe strada Universității vor fi păstrați, excepție fiind doi copaci plantați în urmă cu doi ani, într-o conferință de presă. 

„Păstrăm toți copacii maturi de pe strada Universității, 16 din 18 copaci, doi arbori fără coronament matur vor fi relocați, aceștia au fost plantați în urmă cu doi ani de zile. De ce se relocă arborii de la Continental? Să se poate retrasa aliniamentul așa cum a fost propus la concurs inițial. În concluzie, acești doi arbori prin relocare ne permit să refacem aliniamentul străzii așa cum a fost gândit de proiectant”, a transmis Emil Boc la conferința de marți.

Boc a încercat să argumenteze decizia prin prisma necesității: „De ce este important? Există o diferență de maxim 30 de centimetri între copacii existenți și cei care ar fi fost plantați”. Asta după ce a fost nevoie de un protest și o dezbatere publică pe subiect la care au participat zeci de civici clujeni pentru a-l convinge pe primar să lase copacii în pace.

Ca de fiecare dată, Emil Boc a vorbit despre o diferență de viziuni între el și proiectant, care totuși ar fi „cunoscut pentru profesionalismul său”

Comentarii Facebook