Senatorii s-au opus arestării lui Dan Şova de către DNA

 

Senatorii au votat împotriva cererii DNA de arestare a lui Dan Șova. 

 

Au fost 79 de voturi "pentru", 67 "împotrivă" şi 5 anulate. Dan Şova a cerut în discursul său să fie lăsat să se apere în libertate. 

 

Întrebarea este dacă mă opun Justiţiei? Nu! (...) Deşi consider nedrept, nu voi protesta dacă un procuror mă anchetează. Nu cred că reţinerea şi arestarea rezolvă problema. Îmi doresc ca domnul procuror să trimită odată acest dosar în instanţă şi să ne judecăm. (...) O să vă rog, cu prietenie, onoare şi colegialitate, să înţelegem că noi, prin legiferare, am dat Parchetului şi DNA toate mijloacele, toate posiblităţile legale, toţi expertii şi toată tehnica pentru a combate un flagel nedrept pentru România. Şi am păstrat pentru noi, cetăţenii României, un singur lucru: libertatea", a spus Dan Şova.

 

De când a început acest dosar alerg să-mi demonstez nevinovăţia. Vă rog, şi o spun cu demnitate, să-mi daţi posibililitatea, prin votul de azi, respingând cererea DNA, să mă pot apăra ca om liber şi vă garantez că, peste câţiva ani, când vom avea soluţia definitivă în acest dosar, veţi constata că nu aţi greşit", a încheiat Şova.

 

Șova este cercetat în dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

 

Procurorii au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.

 

Potrivit unui comunicat de presa al procurorilor anticoruptie, din actele de urmarire penala a rezultat ca in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexul Energetic Rovinari (CER) si Complexul Energetic Turceni (CET) pe de o parte si SCA "Sova si Asociatii" pe de alta parte.

 

Senatorii au aprobat, însă, cererea DNA de arestare a fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov.

Comentarii Facebook