Senatul a dat unda verde arestarii lui Catalin Voicu

Cu 70 de voturi pentru, fata de un minim necesar de 68, Senatul a aprobat in sedinta de azi cererea de incuviintare a arestarii preventive a senatorului Catalin Voicu. Cererea a fost trimisa senatului de Ministerul Justitiei ca urmare a solicitarii DNA.

 

Votul a fost secret, cu bile, din 112 senatori care au votat 70 pronuntandu-se in favoarea incuviintarii arestarii, 40 impotriva, iar doua voturi au fost anulate.

Sedinta s-a desfasurat in lipsa celui acuzat, acesta fiind din nou internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de unde fusese externat dimineata tocmai in scopul de a participa la sedinta de plen a Senatului.

 

Conform procedurii, hotararea de azi va fi semnata de presedintele Senatului, comunicata Ministerului Justitiei si trimisa spre publicare in Monitorul Oficial, moment din care ea intra in vigoare.

Senatorul Voicu, autosuspendat din PSD, este acuzat de DNA ca "ar fi savarsit infractiunile de trafic de influenta, trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatia improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie".

Pentru aceste acuzatii, Catalin Voicu risca mai mult de 4 ani de inchisoare, conform aceluiasi dosar DNA.

Comentarii Facebook