Seful TSD Campia Turzii, exclus din partid dupa ce a spus ca PSD si PDL fac "blat" pe plan local VIDEO


Ioan Geana a fost demis din functia de presedinte al TSD Campia Turzii dupa ce in presa a aparut oi declaratie conform careia PSD si PDL fac "blat" pe plan local.

Declaratia din publicatia ClujToday nu i-ar fi apartinut, sustine Ioan Geana. "Articolul a aparut in seara zilei de 25 martie, iar autorul sau m-a contactat doar la o zi dupa pentru a-mi cere o parere oficiala despre "blatul" dintre PSD si PDL. Declaratia facuta de mine domnului jurnalist Claudiu Padurean nu se regaseste nicaieri.

La scurt timp dupa ce au aparut articolele in presa locala, am fost convocat pentru ziua de joi la Comisia de Arbitraj din cadrul PSD Cluj. Nu am cerut drept la replica ziaristului, pentru ca doream sa ma consult mai intai cu colegii din PSD si speram ca acesta Comisie de Arbitraj ma va ajuta sa ies public cu o pozitie care sa nu contravina Statului PSD si valorile acestuia.

Am fost convocat sa dau explicatii si organizatiei PSD Campia Turzii in seara zilei de 27 martie. Am fost anuntat cu doar o ora inainte de sedinta, dar nu am putut sa ajung pentru ca eram la ore la facultate si nu puteam lipsi. in cadrul acelei sedinte, Petre Pop, a propus excluderea mea din partid, fara a mai astepta decizia Comisiei de Arbitraj", a explicat Ioan Geana.

El sustine ca actiunea de excludere din organizatia PSD Campia Turzii este nestatutara din urmatoarele motive:

- Conform Articolul 31, litera d) din Statutul PSD "excludere, sanctiune aplicata membrului de partid prin hotarare a Biroului
organizatiei locale din care acesta face parte. Membrul de partid care detine o functie in cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizatiei PSD de pe raza teritoriala a sectiei de votare, precum si de la nivelul organizatiei locale poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de catre organul de conducere ierarhic superior."

- La sedinta au fost convocate si au votat decizia de excludere membrii care nu se regasesc in structurile conducere a PSD Campia Turzii in urma alegerilor din iunie 2010.

- Nu mi s-a acordat dreptul la aparare.

- Din marturiile unor membri PSD care au participat la vot, nu s-a discutat problema de fond, mai exact acuzele care presa mi le atribuie mie, dar care sunt impartasite de o mare parte a membrilor PSD si mai ales a comunitatii locale. Petre Pop s-a grabit sa ma excluda, tocmai pentru a scapa de acuzatii.

- PSD Campia Turzii nu mi-a prezentat personal motivele care au stat la baza excluderii mele din partid, eu afland din presa ca am fost exclus.

- Prezent la Comisia de Arbitraj, am aflat cu stupoare ca aceasta nu poate lua nicio decizie, pe motiv ca eu deja am fost exclus de organizatia locala. Cu alte cuvinte, consider ca organizatia PSD Campia Turzii s-a grabit sa ma excluda afland ca am fost convocat de Comisia de Arbitraj.

"In randurile ce urmeaza o sa va prezint modul in care PSD Campia Turzii este condus "din umbra" de catre PD-L.

- Petre Pop, presedintele PSD Campia Turzii este angajat al Primariei Campia Turzii, actual fief portocaliu, dar in acelasi timp indeplineste si functia de consilier local. Conform legii 215/2001 privind administratia publica locala, articolul 30, alin. b), calitatea de consilier local este incompatibila "cu calitatea de angajat in cadrul autoritatilor administratiei publice locale respective sau in cadrul aparatului propriu al prefectului din judetul respectiv". Acest lucru nu poate decat sa confirme ca Petre Pop este santajabil, iar faptul ca PD-L nu a sesizat compatibilitatea, ridica foarte multe semne de intrebare.

- Petre Pop este si Presedintele Asociatiei "TIM-TIN", asociatie care in ultimii ani nu desfasoara nicio activitate concreta. De asemenea el conduce si Asociatia de Reintegrare Sociala si Profesionala a Emigrantilor din Transilvania (ARSPET). In sedinta consiliului local din luna iunie 2010, s-a hotarat (HCL 69/24.06.2010) alocarea din Bugetul local al Municipiului Campia Turzii, a sumei de 1000 lei lunar, incepand cu data de 01.07.2010 si pana la data de 31.12.2011, Asociatiei "TIM-TIN" Campia Turzii, pentru activitati non-profit de interes general desfasurate de catre aceasta. Din acel moment, votul lui Petre Pop in Consiliul Local era identic cu cel al membrilor PDL, desi in sedintele PSD Campia Turzii, consilierii locali ai partidului nostru decideau altceva.  La finele anului 2011, Consiliul Local a aprobat continuarea finantarii Asociatiei conduse de Petre Pop, prin HCL 121/22.12.2011. Faptul ca de fiecare de fiecare data propunerile pentru adoptarea acestor hotarari au fost introduse in Consiliul Local chiar de primarul PD-L Ioan Vasinca, ridica din nou multe semne de intrebare.

- Din banii primiti de la administratia portocalie, Asociatia "TIM-TIN", prin Petre Pop a platit site-ul ARSPET , www.arspet.ro, asociatie care se prezinta a fi fondata la initiativa PSD Campia Turzii. (se poate prezenta dovada platii)

 

-In sedinta consiliului local din luna martie a acestui an, consilierii Petre Pop si Tulai Ioan au votat o hotarare privind aprobarea cantitatii de apa uzata evacuata de consumatorii casnici in reteaua publica de canalizare a Municipiului Campia Turzii si privind tariful practicat pentru furnizarea serviciului public de canalizare la nivelul Municipiului Campia Turzii. Desi la sedinta de partid comuna PSD – PNL consilierii locali ai formatiunilor amintite au hotarat sa voteze impotriva acestei hotarari, Petre Pop si Tulai Ioan au tradat si au votat proiectul administratiei portocalii. Hotararea afecteaza zeci de mii de consumatori si are la baza un studiu aflat la limita legalitatii. Acest lucru reiese si din procesul verbal al sedintei care poate fi consultat. Cu toate astea, Petre Pop si Ioan Tulai, au lasat deoparte interesul oamenilor pe care ii reprezinta si hotararea luata in cadrul aliantei locale PSD-PNL si au dat votul PD-L-ului.

- Un alt semn de intrebare il ridica si declaratia facuta de Petre Pop in cadrul alegerilor din PD-L Campia Turzii unde a fost invitat. Petre Pop a declarat ca "Din pacate multi dintre membrii nostri uita acest fapt si sunt manati mai mult de trairile interioare decat de ratiuni politice. in acelasi timp sunt si alaturi de prieteni, pentru ca aici in sala sunt prieteni cu care ne cunoastem de mai mult timp si cu siguranta vom ramane in continuare pentru ca prietenia nu tine cont nici de partid, nici de culoarea politica si daca dam un citat dintr-un mare lider candva politic care spunea: nu conteaza ce culoare are pisica, important e sa prinda soareci.

Un alt aspect de-a dreptul strigator la cer este modul in care Petre Pop a ajuns presedinte al PSD Campia Turzii. La momentul respectiv, Gheroghe Matei, contracandidatul lui Petre Pop l-a acuzat ca a adus fosti membrii ai PSD, in acel moment sustinatori ai PD-L ca sa-l voteze", a explicat Geana.

Fostul presedinte al TSD Campia Turzii a anuntat ca va da in judecata PSD Cluj pentru modul in care a fost tratat.

 

Conducerea PSD Cluj a refuzat sa comenteze acest scandal.

Comentarii Facebook