Șeful Consiliul Județean „intervine” în problema drumurilor înzăpezite din Cluj: „Sarea își pierde proprietățile la -7 grade Celsius”


Au fost probleme în ultimele zile pe mai multe drumuri din județul Cluj din cauza ninsorilor și a temperaturilor sub zero grade Celsius. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj dă vina pe propritățile sării pentru dificultățile create conducătorilor auto.

Când vorbim despre ninsori, cu toții ne dorim intervenție rapidă. Știu că, pentru fiecare dintre noi, drumul din proximitate este cel mai important să fie deszăpezit. 

Avem 1200 de km de drum județean, iar prioritate la deszăpezire au drumurile care leagă mai multe comune și drumurile spre stațiunile turistice. 

În aceste zile cu multe ninsori și viscol, țin legătura direct cu primarii din județ, iar utilajele au intervenit rapid pentru rezolvarea punctuală  a situațiilor limită (de ex: Aiton, Ploscoș Tureni, Băișoara, Căianu)

Unde este viscol, echipajele pot interveni doar după oprirea fenomenului. 

De asemenea, în condițiile în care temperatura scade sub -7 grade Celsius, sarea își pierde calitățile și proprietățile în ceea ce privește efectul asupra zăpezii de pe carosabil și apare poleiul.

Încercăm să facem față tuturor solicitărilor și să oferim un carosabil practicabil în condiții de iarnă! Vă îndemn să conduceți prudent!”, transmite Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Comentarii Facebook