Se va face Aquapark-ul Clujului sau suntem iarăși păcăliți? Capitala Ardealului e depășită de Oradea, dar și de orașe mult mai mici


Primarul Emil Boc a promis încă o dată, ferm, că Clujul va avea un Aquapark, iar locația aleasă este ștrandul SUN, din Grigorescu.

În iunie trebuie să primim studiul de fezabilitate pentru zona de la Sun, apoi vom lua o decizie dacă vom prelua în regie proprie - să vedem cât costă, dacă avem bani, sau îl facem într-un parteneriat public-privat, adică îl scoatem la concesiune de lucrări publice și să fie făcut de un privat", a declarat primarul Emil Boc, joi, la Napoca Live.

O astfel de investiție ar costa circa 40 de milioane de euro.

Clujul este depășit categoric la acest capitol de Oradea, care are un Aquapark de ani de zile, dar și de orașe mai mici precum Beclean, iar din 13 mai și de Ocna Mureș, care va inaugura Băile sărate din loicalitate. 

Anul trecut, Emil Boc spunea că studiile de fundamentare vor fi gata în noiembrie 2022

În septembrie 2022, primarul Emil Boc spunea că studiile de fundamentare urmau să fie gata în luna noiembrie. 

Am dat drumul la studiul de fundamentare, care va fi terminat undeva la începutul lunii noiembrie. Va intra în Consiliul local, după care se vor declanșa procedurile legale de achiziție în vederea realizării acestuia. Avem acele hectare, nu mai știu exact, 5,4 – 5,5 câte sunt în total, acolo la Sun. Trebuie să corelăm cu proiectul cu centura metropolitană, pentru că este în zona respectivă, astfel acum putem avea un prim aquapark în zona noastră.

Sigur vor apărea și altele, dar este un început. Ce era înainte pe 1,5 hectare nu a fost posibil să se facă, mai ales că zona era afectată și de linia electrică, nu se putea construi. Acum cred că se poate face un aquapark pentru clujeni, aici, într-o zonă accesibilă și cunoscută”, a spus Emil Boc, tot la Napoca Live, în septembrie 2022

Primarul nu a spus de unde va scoate municipalitatea zeci de milioane de euro pentru realizarea investiției. La Aquaparkul din Oradea s-a investit, în 2016, 20 de milioane de euro, iar cu toate scumpirile de pe piață investiția din Cluj s-ar putea dubla. 

Probabil că investiția se va face în parteneriat cu o firmă privată, care va avea alte beneficii, cum ar fi unele autorizații de construcție și pentru alte facilități, care să facă totul rentabil. 

Comentarii Facebook