Se toarna primul strat de beton la linia de tramvai din Cluj-Napoca, pe strada George Baritiu! VIDEO


Primarul Sorin Apostu a turnat primul cancioc de beton la linia de trambai din Cluj-Napoca, pe tronsonul de circa un kilometru de pe strada George Baritiu.

"Linia de tramvai in tot Clujul va fi la nivelul tramei stradale. Nu va fi nici mai jos nici mai sus. Am sapat mai atat de mult pentru ca zona Clujului are un punct de inghet-dezghet care necesita o sapatura mai adanca. De asemenea, fundamentul a trebuit refacut pentru ca in anii '60 s-a pus o linie si s-a asfaltat in jur, fara nimic altceva. Proiectul european a impus unele reguli extrem de stricte pe care noi suntem bucurosi sa le respectam", a declarat primarul Sorin Apostu.

Edilul a explicat ca noua linia de tramvai va fi protejata cu un strat de cauciuc, care va amortiza zgomotul si vibratiile.

"Exista un manson care imbraca toata sina de la capat la altul, care este din cauciuc. Acel manson este inglobat in partea de strat de rezistenta si pentru partile laterale folosim cauciuc. Partea de jos reduce zgomotul, iar partea laterala vibratiile, vibratii care, pe langa zgomot, nu faceau altceva decat sa distruga trama stradala. Oricat ar fi lucrat oricine, in conditiile vechii linii, o lucrare de refacere a drumului nu putea sa reziste mai mult de cateva zile", a mai spus Sorin Apostu.

Primul strada de beton a inceput sa fie turnat astazi pe tronsonul liniei de pe strada George Baritiu, care trebuie sa fie data in folosinta pana la inceputul lunii octombrie. Primarul Sorin Apostu a declarat ca se va lucra si noaptea in cele doua saptamani care urmeaza, pentru ca lucrarea sa fie definitivata.

"Strada Baritiu este cea mai grea portiune din linia de tramvai. Este o strada ingusta care genereaza un trafic foarte mare si pe care dorim sa o dam in folosinta pana la sfarsitul lunii sa se poata circula, asa incat in ziua in care vin studentii in cluj sa se dea in folosinta", a mai adaugat primarul.

Dupa ce va fi terminata linia de tramvai de pe strada Baritiu se va trece la turnarea betonului pe tronsonul dintre strada Primaverii si Calvaria.

Comentarii Facebook