Caii tiganilor, confiscati pe strazile din Cluj-Napoca, vor fi "cazati" intr-un adapost ultramodern


Animalele care vor fi confiscate de pe raza municipiului Cluj-Napoca vor fi "cazate" intr-un adapost ultramodern realizat de RADP Cluj si finantat de Consiliul local.

"Acest adapost este destinat animalelor abandonate sau confiscate de pe domeniul public, pentru ca proprietarii lor au incalcat legislatia privind circulatia atelajelor si a animalelor pe raza municipiului. Este vorba despre HCL 270/2009 prin care se stabilesc masuri privind circulatia animalelor domestice pe raza municipiului Cluj-Napoca, conform art.4 se impunea ca RADP Cluj-Napoca sa aiba in permanenta un adapost amenajat si furaje pentru a asigura pentru o perioada de 5 zile adapostirea a cel putin 5 animale capturate de pe domeniul public al municipiului, pana la recuperarea lor de catre proprietari sau pana la valorificarea lor in cazul in care proprietarii nu le mai revendica", a precizat primarul Sorin Apostu.

Investitia s-a ridicat la 234.355 de lei, iar adapostul este amplasat pe strada Bobalna nr. 65 pe terenul proprietate al RADP Cluj-Napoca, in vecinatatea adapostul pentru cainii strazii.

Cladirea are un nivel, are o suprafata construita de 184,48 mp si o suprafata utila de 158,58 mp, din care 122,88 mp adapostul si 35,70 mp sopronul de fan pentru depozitarea furajelor animalelor. Cladirea contine 5 incaperi cu acces direct din exterior, patru pentru adpapostirea a 4 categorii de animale respectiv pentru: cabaline, magari, oi sau capre, vaci, pentru fiecare categorie de animal fiind prevazute cate 5 locuri. Cea de-a cincea incapere va adaposti personalul de supraveghere si ingrijire a animalelor. Compartimentarile s-au realizat din zidarie de caramida, iar tamplaria este din profil PVC cu geam termopan.

In 2010, din Cluj-Napoca au fost confiscati 83 de cai si 19 atelaje, majoritatea identificate in zona Gheorgheni, Bulevardul Muncii, Oasului, Maramuresului, Dambovitei. De asemenea, s-au aplicat 31 de amenzi de in valoare de 4500 lei.

In 2011 au fost confiscati 53 de cai si 14 atelaje din zona strazii Valea Chintaului, Bulevardul Muncii, Oasului. Cele 18 amenzi aplicate au avut valoarea de 10.500 lei

Comentarii Facebook