Miercuri 24 Aprilie

Se șterge ”Kolozsvar” și ”Klausenburg” de pe turnurile ce vor fi amplasate la intrare în oraș. Lucrurile sunt mai neclare acum

 

Turnurile ce vor fi amplasate la intrările în Cluj-Napoca vor fi din fier, iar mesajul de întâmpinare va fi în cinci limbi. 

 

Decizia a aparținut juriului de specialitate. Au fost personalități de marcă cooptate în acest juriu. În acest moment, am adjudecat ceea ce juriul ne-a propus, urmează să se stabilească proiectarea în comisia tehnică de urbanism, aprobarea în Consiliul Local. Va mai dura câteva luni până când aceste turnuri vor fi amplasate. Fac precizarea că mesajul de întâmpinare va fi în cinci limbi, așa cum am anunțat și cum a decis Consiliul Local, într-un design care să permită menționarea și altor detalii despre Cluj: Cluj oraș universitar sau atunci când ai un festival internațional sau alte evenimente să poată fi amenționate aceste lucruri.

 

Sunt din metal vor fi construite, după un design aproape de cel care a fost câștigător. Ce va scrie pe fiecare turn va fi stabilit de Consiliul local. În mod normal trebuie să se fie amplasate în acest an”, a spus primarul Emil Boc, la o emisiune de la Napoca FM. 

 

Declarația primarului aruncăm proiectul în ceață. Mesajul de întâmpinare este ”Bine ați venit!”, dar pe mostra realizată pe calculator de cei care au câștigat proiectul este trecut în mai multe limbi și numele orașului.

 

Edilul șef a explicat acum că decizia finală va fi luată de Consiliul Local Cluj-Napoca, planșele prezentate în cursul zilei de miercuri sunt numai orientative.

 

Cum vor arăta intrările în oraș, pe care va scrie Cluj-Napoca, Kolozsvar şi Klausenburg. Vă plac? - FOTO

Comentarii Facebook