Romii cer ca numele Cluj-Napoca să fie scrisă și în limba lor la intrare în oraș

 

După solicitările venite din partea comunității maghiare de amplasare la intrările în Cluj-Napoca a unor plăcuțe trilinge cu numele orașului, acum și romii își cer drepturile. 

 

Am cerut, joi, în numele mai multor organizaţii rome, primarului Emil Boc scrierea denumirii Cluj-Napoca şi în limba romani - Clujo sau Fhoro - pe indicatoarele care vor fi amplasate la intrările în localitate. Considerăm că într-o capitală europeană a tineretului acest gest de curtoazie faţă de populaţia de etnie romă este absolut necesar, în condiţiile în care există o comunitate extinsă de romi în diverse părţi ale oraşului. Nu înţelegem de ce denumirea oraşului trebuie să fie şi în limba germană, pe lângă română şi maghiară, nu şi în romani, în condiţiile în care, la recensământul din 2011, s-au declarat de etnie romă un număr de 3.273 de persoane şi doar 544 au declarat că sunt germani”, a spus Dragoș Roşianu, reprezentatul romilor în cadrul Prefecturii Cluj.

 

La recensământul din 2011, în Cluj-Napoca s-au declarat de etnie romă 3.273 de persoane şi numai 544 au spus că sunt germani.

 

Se șterge ”Koloszvar” și ”Klausenburg” de pe turnurile ce vor fi amplasate la intrare în oraș. Lucrurile sunt mai neclare acum

Comentarii Facebook