Se scumpesc biletele pe mijloacele de transport în comun în Cluj-Napoca

 

RATUC Cluj propune majorarea prețului biletelor pe mijloacele de transport în comun cu 50 de bani pe călătorie.

 

Propunerea va fi dezbătută în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca din această săptămână. Directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, a declarat că ultima majorare a prețului la bilete a avut loc în urmă cu 3 ani.

 

Această majorare reprezintă numai ajustarea cu rata inflației. Nu s-a mai făcut o majorare a prețurilor din 2010. Creșterea propusă este de 50 de bani pe călătorie. Nu cred că este foarte mare”, a spus Liviu Neag.

 

Dacă propunerea va fi adoptată, un bilet cu două călătorii va costa 4,5 lei, față de 3,5 lei în prezent. De asemenea, și abonamentele vor costa mai mult.

 

Evoluția ascendentă a prețurilor la principalele materiale, piese de schimb (+57,91%), anvelope (48,36%), energia electrică (36%), gaz metan (38%), apă-canal (19%), carburanți auto (54,10%), lubrifianți (56,18%), acumulatori auto (15,20%); energia electrică, gazul metan, apa-canal, carburanții și lubrifianții auto dețin o pondere de 22,2% din costurile totale ale regiei; iar piesele de schimb, anvelopele, materiile prime și materialele dețin o pondere de 4,3% din costurile totale ale regiei”, se arată în motivarea RATUC Cluj privind majorarea tarifelor.

 

 

Comentarii Facebook