Se poate și la noi! Podul din Someșul Cald, construit în 21 de zile și dat în folosință- FOTO


Podul provizoriu din Someșu Cald, care face legătura între DN 1 Gilău și DN 1R Fântânele, a fost finalizat în 21 de zile și este deja operațional, anunță președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj a finalizat construirea podului provizoriu situat în localitatea Someșu Cald, comuna Gilău, pe drumul județean 107P.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că a reușit să finalizeze ”proiectarea și construcția propriu-zisă a acestui pod provizoriu într-un timp record, de doar trei săptămâni. În prezent, circulația rutieră pe acest pod se desfășoară deja în condiții de deplină siguranță. Următorul pas va consta în demolarea vechiului pod și construirea unuia nou, modern și sigur, care va respecta toate normativele în vigoare”.

Fiind construit în amonte de podul situat la poziția kilometrică 4+310, podul provizoriu a devenit operațional începând cu ziua de luni, 24 octombrie a.c..

Acesta are o lungime de 45 de metri și este prevăzut cu o bandă de circulație, traficul desfășurându-se, alternativ, pe ambele sensuri. 

În perioada următoare vechiul pod va fi demolat, în locul acestuia urmând a fi construit unul nou, în cadrul lucrărilor de modernizare și reabilitare, din fonduri europene, care vizează drumul județean 107P (DN 1) Gilău – Mărișel – DN 1R.

Comentarii Facebook