Apartament buncăr de vânzare în Cluj-Napoca. Este la etajul -2, nu are geamuri, dar are centrală pe gaz?! - FOTO


Pe strada Porțelanului numărul 3, din Cluj-Napoca, au fost scoase la vânzare două spații, între care și un ”apartament”, amenajate în parcările de la nivelul -2. Un specialist acreditar ANRE a declarat pentru Știri de Cluj că instalarea unei centrale termice pe gaz în acel loc s-a făcut ilegal.

În Cartea Funciară a imobilului, cele două încăperi de 47, respectiv 32 de metri pătrați ar figura ca boxe / parcări.

În urma cu 2-3 ani, o singura persoană a cumpărat integral nivelul -2 și a început tot felul de activități (comerciale) în acest spațiu.

Zilele acestea, domnul A.O. (proprietarul spațiului) a dat prin agentia imobiliara Blitz anunț că vinde 2 spații .

Suma de 30.000 de euro este pentru boxele în care își desfășoară activitate un “showroom” de anvelope și 47.000 de euro pentru ”apartamentul”, în care deja locuiește cineva”, ne-a relatat un vecin.

La nivelul -2, ventilatia este făcută doar prin casa scării sau prin parcare. Acest lucru se vede în poza făcută pe casa scării. ”Mai mult proprietarul a închis cu un grilaj metalic accesul la etajul -2, pe motiv ca intră oamenii străzii și își fac nevoile. Ambele spații sunt ”racordate” la toate utilitatile: apa, canalizare, gaz si electricitate.

În bloc, în săptămâna aceasta au fost sesizări pentru scurgeri de gaze.

În urma sesizarii către administrație, am primit un telefon de la domnul proprietar să îmi spună ca el are doar boxe și că totul este construit cu firma autorizată și că este normal ca în garaje să existe gaz pentru încălzire, iar instalația de racordare la apa menajera este autorizată.

Acesta susține că administrația blocului știe de situație și că a aprobat aceste lucrări. 

Dacă centrala termica are ieșirea sub scările de la intrarea în imobil, înseamnă ca acestea trec prin spațiu tehnic de la -1 care este proprietatea administrației.

Branșați probabil cu apa menajera în pluvial și de acolo în Somes. Aceștia acum încearcă să acopere urmele”, ne-a mai spus locatarul.

page.jpg

Legea prevede clar că pentru a putea monta o centrală termică este nevoie de o suprafață vitrată, care să cedeze în cazul unei explozii.  În cazul în care nu există un geam, NU se poate monta o centrală centrală termică, deoarece în cazul unei explozii suflul ar putea distruge întreaga clădire, ne-a explicat un specialist acreditat ANRE pentru realizarea instanațiilor de gaz.  

vanzari-apartamente-cluj-823035.jpg

--------------------------

UPDATE

Poliția locală Cluj-Napoca a făcut un control marți dimineața la ”apartamentul buncăr” și a constatat toate deficiențele semnalate, dar faptele s-au prescris, pentru că lucrările sunt mai vechi de 3 ani.

În urma verificărilor efectuate pe str. Porțelanului nr. 3 la nivelul -2, în urma mai multor sesizări, s-au constatat următoarele:

Imobilul de la subsol aparține SC NIMARIS IMPORT EXPORT SRL, iar prin administrator Oros Adrian declară pe proprie răspundere că lucrările de amenajare a boxelor de la subsol au fost executate în anul 2018, imediat după achiziția spațiilor. De asemenea, canalizarea este realizată prin pompare la nivelul străzii Porțelanului. Amenajarea boxelor s-a realizat prin lucrări de compartimentare a trei boxe.

Boxele sunt dispuse după cum urmează: la nivelul -2, două cu suprafața de 30 mp respectiv 47 mp, și  una cu suprafața de 47 mp dispusă la nivelul -1.

Mentionăm că în conformitate cu art. 31 din Legea nr. 50/1991 - rep. ”'dreptul de a constata contravențiile și de a aplica amenzile prev. de art. 26 se prescrie în termen de 3 ani de la data săvârșirii faptei'”.

Instalația de canalizare a fost executată o dată cu edificarea blocului, apa pluvială și menajeră se evacuează printr-un sistem de pompare în canalizarea stradală.

De altfel, de la data executării lucrărilor a intervenit inclusiv termenul de prescripție al faptei.

În acest caz DGPL prin serviciile de specialitate nu poate interveni privind aplicarea de sancțiuni.

La data controlului grilajul de la etajul 1 era demontat”, anunță Poliția Locală Cluj-Napoca.

Știri de Cluj a cerut un punct de vedere și de la Inspectoratul de Stat în Construcții și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Comentarii Facebook