Se demolează o casă, lângă Platinia, pentru a se crea un drum drept spre Sala Polivalentă - VIDEO


Primăria Cluj-Napoca a demarat procesul de demolare a unei case de lângă Platinia, pentru a deschide un drum drept, care să lege strada Moților de Sala Polivalentă.

Pentru axa Nord-Sud se propune realizarea unei artere directe, care să asigure legătura rutieră, velo și pietonală pe următorul traseu: Pod Garibaldi – Str. Uzinei Electrice – Str. Oțetului – Str. Mărginașă. Pentru acest segment au fost necesare exproprieri. De asemenea, se va construi un pod peste Pârâul Morii, și se va extinde str. Oțetului la 4 benzi de circulație. Pe ambele sensuri de circulatie vor exista piste pentru biciclete și trotuare extinse”, se arată în proiectul Primăriei Cluj-Napoca.

Lucrările vor viza și lărgirea străzii Mărginașă la 3 benzi în zona intersecției cu Calea Mănăștur – Calea Moților.

Primarul Emil Boc a semnat în 12 februarie 2021 contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiții: ”Modernizarea Calea Moților, Calea Mănăștur, Strada Uzinei Electrice, Strada Oțetului și Strada Mărginașă”. 

Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor se vor desfășura pe o suprafață totală de 40.551 mp.

Modernizarea coridorului pe axa Est-Vest se va realiza prin reducerea suprafeței carosabile, rezultând pe Calea Mănăștur 4 benzi de circulatie cu gabarit redus – 2 benzi dedicate pentru transportul public și 2 benzi pentru circulatie rutieră (lățime de 3m). Calea Moților - segmentul dintre str. Mărginașă și str. Clinicilor - va avea aceeași configurație cu cea de pe Calea Mănăștur. 

Pe segmentul Clinicilor – George Coșbuc, circulația se va desfășura în sens unic, pe direcția spre Calea Mănăștur, circulația

Comentarii Facebook