Se dau amenzi pentru curățenie în Florești. Șulea: Toleranță zero în Florești

 

Polițiștii locali din Florești au dat amenzi în cadrul unei acțiuni care a avut loc luni dimineața. 

 

S-au avut în vedere aspecte legate de Mediu (curățenie, contracte de salubrizare, norme de igienă), Disciplina în construcții, Ordine și Pază sau Activitatea agenților economici. La capitolul Mediu s-au aplicat 4 amenzi în valoare totală de 5.000 lei. Se mai puteau aplica încă alte 3 sanțiuni, dar una din problemele întâmpinate de agenții Poliției Locale a fost lipsa datelor de contact ale reprezentanților legali a Asociațiilor de Proprietari. Totodată au fost identificați 7 proprietari de terenuri, care au primit somații în vederea efectuării de curățenie pe terenuri. Pe linie de Pază și Ordine s-au aplicat 7 sancțiuni în valoare totală de 1.500 lei și s-au aplicat și amenzi pentru parcarea neregulamentară pe sector de drum cu semn instalat de Oprirea Interzisă.

 

Pe linie de agenți economici 3 au fost invitați la Primărie cu acte doveditoare, la doi dintre aceștia stabilindu-se deja o serie de contravenții. Pe linie de Disciplina în construcții s-au aplicat amenzi mai ales pentru accesul utilajelor din șantiere, pe domeniul public, străzi, cu noroi pe calea de rulare a autilajelor. S-au constat însă și șantiere care aveau angajate chiar firme cu oameni specializați pentru curățirea roților utilajelor înainte de a intra pe domeniul public”, precizează primarul comunei Florești, Horia Șulea. 

 

De asemenea, animalele fără stăpân vor fi păstrate ”timp de 48 de ore”și iar apoi vor fi scoase la ”licitație”; a mai spus primarul. 

Comentarii Facebook