Se anunță un protest în Piața Unirii, astăzi, 29 martie. Clujenii vor să iasă în stradă pentru a protesta introducerea pragului de 250.000 lei pentru abuzu


Plenul Senatului a votat miercuri amendamentul pentru introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu. Proiectul merge acum la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

OUG 13 se intoarce, dar de data aceasta cu mai mult tupeu!

Celebra OUG 13, dată de tandemul Dragnea – Grindeanu în 2017, se întoarce, într-o nouă versiune. Daca atunci se dorea impunerea unui prag de 200.000 de lei pentru fapte de abuz în serviciu, de data aceasta Senatul a votat același lucru, doar că pentru un prag de 250.000 de lei.

”Noaptea ca hoții 2” - PSD-PNL-UDMR modifică Codul penal după rețeta Dragnea&Co și dezincrimineaza abuzul în serviciu

PSD,PNL și UDMR au depus modificările sub formă de amendamente, nu sunt postate numele lor pe site-ul Senatul României, dar presa spune că sunt membri ai Comisiei Juridice de la Senat. Ele au și fost votate! Urmează foarte curand zilele viitoare sa intre la vot in Camera Deputatilor” - potrivit Umbrela Anticorupție Cluj.

La protestele împotriva OUG 13 au ieșit în stradă milioane de români, iar la Cluj au fost adevărate recorduri de participare. S-a ieșit la proteste în mod repetat, iar uneori au fost chiar și 50.000 de oameni pe străzi împotriva încercărilor Lui Liviu Dragnea și a PSD -ului de a-i salva pe cei care fură din banul public. 

PNL și UDMR au profitat atunci și au incriminat dur acțiunile lui Liviu Dragnea, care încerca astfel să scape de închisoare, el fiind acuzat tocmai de abuz în serviciu până la valoarea de 200.000 de lei. Cele două partide, PNL și UDMR, au obținut voturi de pe urma faptului că au susținut protestele publice, iar acum, după șase ani fac exact același lucru.

La București se iese în stradă la ora 18.00, în mod spontan, iar clujenii sunt chemați să se alăture, în Piața Unirii, la aceeași oră.

protest 2.jpg

Mai multe surse indică faptul că raportul a fost depus astăzi la ora 10, chiar la începerea plenului, iar textul ar fi fost definitivat după comisie, nu în timpul ei.

Astfel, două zile consecutive au marcat 2 mari controverse:

  • ieri pensiile speciale
  • astăzi abuzul în serviciu

Comentarii Facebook