Miercuri 24 Aprilie

Scuipată în autobuz de un rom, în drum spre CUG. Primăria Cluj-Napoca promite camere video în autobuze

 

O clujeancă a reclamat faptul că a fost scuipată de un rom într-un autobuz din oraș și a sesizat cazul municipalității.

 

Pentru a ajunge la locul de munca traversez zilnic Bulevardul Muncii care, in momentul de fata este in lucru, ceea ce cauzeaza oprirea autobuzului de nenumarate ori in aceasta zona. Datorita faptului ca este cald iar climatizarea autobuzelor de transport in comun nu este suficient de performanta, geamurile stau in permanenta deschise. Drept urmare, am fost victima unui incident jenant: am fost scuipata in fata de un rrom in varsta de 14 - 15 ani care a avut timp sa se urce la geamul deschis aflat in dreptul meu. Este o situatie neplacuta care as dori sa nu se repete, de aceea m-am si adresat direct dumneavoastra. 

 

Stiu ca problema rromilor este una delicata si sunt convinsa ca nu o sa aiba loc schimbari radicale(in bine) de la o zi la alta, dar sper ca totusi sa-i acordati atentia cuvenita”, scrie Daliana D. pe site -ul domnuleprimar.ro.

 

Primăria a răspuns, în 27 august, că acest caz va fi rezulvat prin darea în folosință a 10 mijloace de transport în comunc, dotate cu camere video.

 

Ne pare rau ca s-a intamplat un asemenea incident in orasul nostru, intelegem problema sesizata de dvs. si va putem spune ca un prim pas pentru prevenirea unor astfel de incidente pe viitor este modernizarea transportului in comun. In acest sens, in 2013 vor fi achizitionate 10 troleibuze noi, dotate cu camere de luat vederi atat in interior cat si in exterior, care alaturi de noile tramvaie speram sa contribuie semnificativ la sporirea gradului de siguranta al calatorilor.

 

Polițiștii locali în colaborare cu lucrătorii RATUC au organizat acțiuni pe mijloacele de transport în comun, în perioada 23-26 iulie 2013, iar persoanele depistate că nu respectă normele de conviețuire socială sau săvârșesc alte fapte de natură contravențională au fost sancționate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

 

Astfel de acțiuni tematice au loc periodic pe mijloacele de transport în comun”, au precizat reprezentanții Direcției Poliției Locale.

Comentarii Facebook