Miercuri 24 Aprilie

Scrisoarea DE BUN SIMȚ a unui clujean: În România se fură peste tot și te bucuri că ai măcar un mincinos ca Boc


Clujenii încep să se sature de promisiunile făcute de primarul Emil Boc, care este în campanie electorală permanentă de 12 ani, fără ca orașul să beneficieze de un proiect major de dezvoltare.

L-am auzit chiar acum pe viceprimarul clujean Tarcea la Radio Cluj. Aceleași minciuni cu care o ard ăștia de câțiva ani cu planurile de dezvoltare pe 2020: centura metropolitană, trenul/metrou metropolitan, parcuri și zone verzi. În realitate mai dispare un parc și în locul lui apare un bloc bine-autorizat de primăria Cluj, străzile se îngustează, parcările dispar. Minciuni, minciuni...

Nu o să vedem nici o centură Gilău-Floresti-Apahida, nu o să fie nici un metrou, o să rămânem cu aceleași străzi înguste cu o bandă pe sens, cu linii de autobuz, fără parcări. De străzi suspendate a zis din start că nici nu se pune problema.

E penibil cât lobby i se face lui Boc și cât de lăudat e orașul nostru. Poate părea frumos pentru cine vine din afară, de la țară dar pentru noi cei ce ne-am născut și trăim aici nu e deloc. Noi putem vedea cum s-a suprapopulat/dublat ca si populație în ultimii 10 ani și aglomerat fără a avea și fără a dezvolta infrastructura necesară, străzi parcări, centuri-șosele. Infrastructura orașului este una veche, concepută pentru 200000 de locuitori. Acum, incluzând studențimea și dormitorul Clujului, Floreștiul, populația care mișună prin oraș este de jumătate de milion adică 500000 de oameni, oameni de secolul XXI, cu mașini și tot tacâmul. Nu s-a gândit nimeni dintre edilii orașului de-a lungul timpului la binele nostru al locuitorilor în mod real. S-au făcut mall-uri și shopping center-uri ca să băgăm bani acolo, ne-au furat parcurile, ca să facă ei bani cu autorizările de blocuri, ne-au înghesuit pe toti pe aceleași străzi mici și înguste.

Într-o situație în care în România se fură peste tot și faci o comparație cu Bucureștiul, te bucuri că ai măcar un mincinos ca Boc care face curat în orășel. În afară de curat, nu prea face nimic util sau care să aibă legătură cu dezvoltarea.

Nu vă lăsați păcăliți cu un brad de Crăciun!

Dezvoltare înseamnă infrastructură (parcuri și zone verzi, străzi, șosele, centuri, parcări) nu povești și lumini de Crăciun”, a scris Alex Borza.


Comentarii Facebook