Primarul Emil Boc: Dacă în Cluj-Napoca nu va fi trafic, înseamnă că vom fi toți săraci


Primarul Emil Boc susține că traficul auto intens din Cluj-Napoca arată că clujenilor le merge bine.

Nu am inventat apa caldă. Alte orașe trăiesc exact aceeași experiență Europeană. Nu este noi nimic într-un oraș să fie trafic. O să fie necaz atunci când în oraș vor fi străzile goale tot timpul, pentru că atunci înseamnă că vom fi cu toții săraci. Viața la oraș presupune și problema asta de trafic. Nu este noi, de la Paris și Londra, până la New York și alte orașe din lumea aceasta orașele presupun trafic. 

În al doilea rând, orașele presupun o anumită disciplină. Vrei să stai în trafic, ai această opțiune. Vrei să mergi cu transportul în comun, ai o opțiune mai bună. De aceea, crearea de linii de transport dedicat vor fi opțiunea Primăriei. deja câteva sunt importante, dar nu le-am făcut heirupist, ci numai după anumite măsurători și analize. În continuare această alternativă va fi viabilă.

În al treilea rând, avem în lucru parkinguri la intrare și la ieșire din Cluj. Avem cu Consiliul Județean în lucru un parking la Aeroport, care să fie o opțiune pentru dezvoltarea acestei zone. Avem probleme la Billa, în Mănăștur, unde suntem blocați de terenuri și de combinații. 

În al patrulea rând. Problema traficului a început când am adus toate rablele Occidentului în România. Un guvern iresponsabil PSD -ist ne-a adus peste noapte 100.000 de rable în oraș, care înainte nu existau. Înmatriculările de rable au blocat spațiile publice. Nu sunt de vină cetățenii, ci cei care au creat contextul pentru așa ceva. Acest lucru nu trebuie să se pună în cârca administrațiilor locale, care nu se mai regăsește nicăieri în Uniunea Europeană”, a explicat Emil Boc, la o emisiune pe Facebook. 

Edilul a vorbit și despre mijloacele de transport nepoluante cumpărate și investițiile făcute în transportul în comun. 

Eu de exemplu de trei ani de zile nu mă mai duc cu mașina Primăriei la serviciu, ci mă duc pe jos. Asta fac eu în fiecare dimineață. Scot o mașină din trafic pe axa Zorilor - centru. Mașina ce face? 95% stă într-un singur loc și ne costă. Mașina nu mai este viitorul”, a adăugat Emil Boc.

Primarul nu vorbește însă nimic despre faptul că folosește autoturismul municipalității, care îl așteaptă pornit la fiecare eveniment la care participă și fără de care nu ar ajunge niciodată, nicăieri la timp.


Comentarii Facebook