Școala din Sânnicoară, modernizată până anul viitor


Școala Generală din satul Sânnicoară, comuna Apahida, va fi refăcută și dată în folosință în perioada următoare.

La Școala Sânnicoară sunt înscriși 155 de elevi, care învățau în șapte clase de curs, în condițiile în care școala generală are opt clase. Din acest motiv, conducerea Primăriei Apahida a luat decizia de a moderniza infrastructura școlară existentă. ”La finalul anului școlar trecut a început demolarea clădirii vechi a școlii și demararea lucrărilor de reconstrucție. Va fi construit un corp nou de clădire, care va avea parte și etaj. În total, de la șapte clase existente vor exista zece săli de clasă în care elevii vor putea să învețe. Trebuie să ținem cont de faptul că localitatea Sânnicoară se dezvoltă. A fost construit un nou cartier de blocuri”, a declarat primarul din Apahida, Grigore Fati.

Clădirea școlii va fi izolată termic, va fi montat un sistem modern de aer condiționat, centralizat.

În plus, vor fi instalate două centrale termice de mare capacitate care vor asigura un climat cald, în timpul iernii. ”Lucrările vor costa 3.5 milioane de lei, din care două milioane de lei, vor fi suportate prin proiectul Ministerul Dezvoltării, PNDL, iar alte 1.5 milioane de lei din bugetul propriu al comunei Apahida. Lucrările sunt programate să se încheie până anul viitor, astfel încât anul școlar 2020-2021 să înceapă într-o clădire nouă. Oamenii trebuie să înțeleagă că o astfel de lucrare nu se poate face în două luni și le mulțumesc pe această cale pentru înțelegere”, a mai spus primarul.

Localnicii se tem că elevii vor fi obligați să meargă la școală în două schimburi. ”Am găsit soluții și toate clasele vor merge la școală de dimineață. Am modificat sala de sport și am creat două săli noi de curs. Alte trei clase vor merge în sediul grădiniței, unde este spațiu suficient. În corpul de clădire care nu a fost demolat mai există un număr de săli de curs suficient pentru a acoperi un orar doar în schimbul de dimineață”, a mai spus primarul Fati.

Comentarii Facebook