Marti 5 Iulie

Scandal și acuzații în Consiliul Local Florești! Consilier local USR, acuzat că e arogant și jignește medicii veterinari


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a pus cu eleganță la punct un consilier local USR, acuzat că a avut o atitudine arogantă, jignindu-l pe primar și întreaga breaslă a medicilor veterinari. 

Discuțiile tensionate sunt la ordinea zilei în Consiliul Local Florești, cu toate că primarul Bogdan Pivariu a cerut în repetate rânduri că forul local este unul administrativ, nu politic. 

În ședința de luni, 15 noiembrie, s-a iscat o discuție aprinsă de la nemulțumirea consilierului USR Marius Todoran, care a cerut indicatorii tehnico-economici ai unui proiect, de la inițiatorul acestuia, primarul Bogdan Pivariu.

Am adresat o întrebare, dar n-am primit niciun răspuns. Probabil nici inițiatorul proiectului nu știe unde merg anumite sume din acest proiect. În ședința de specialitate nu are cine să-mi ofere răspunsul”, s-a plâns consilierul local Marius Todoran.

Primarul Bogdan Pivariu i-a cerut să aibă un comportament decent. ”Vă rog, să vă revizuiți comportamentul și vorbele față de ceea ce înseamnă Consiliul Local. Este păcat că lucrurile au degenerat. Înțeleg nevoia dumneavoastră de a face politică. Suntem aici să creștem calitatea vieții florestenilor. Ceea ce faceți nu este dezbatere, este interogatoriu. Luați la mișto alți colegi din CL”, a spus primarul.

Am pretenția ca inițiatorul, dacă este atât de bine documentat și susține proiectul, să fie capabil să-mi răspundă la niște întrebări simple. Dumneavoastră sunteți primar, de specialitate sunteți medic veterinar, eu sunt de specialitate contabil. Într-adevăr, trebuie să mă cobor la nivelul dvs. să discutăm de cifre la nivelul care puteți să înțelegeți”, a spus Todoran.

S-a trecut o limită a bunului simț. Aveți tupeul să jigniți o întreagă breaslă. În acest moment, dvs. faceți atacuri la persoană și la adresa mea și la adresa consilierilor, iar asta vă descalifică, domnule Todoran. M-ați atacat pe mine ca medic veterinar, motiv pentru care nu voi mai discuta cu dvs. decât în cadrul oficial. Nivelul meu de medic veterinar nu-mi permite să cobor într-un asemenea bâlci”, a spus Pivariu.

Primarul din Florești a vorbit despre cele petrecute și la finalul ședinței.

Raportat la ce s-a întâmplat în această ședință, vreau să îmi cer scuze breslei medicilor veterinari. Îmi cer scuze că am participat la această ședință unde mi-ați jignit cam jumătate din familie și o breaslă din care fac cu mândrie parte. Aceste întrebări le puteați adresa în ședința pe comisii unde era rolul și locul lor. Dvs. nu vreți să fiți edificat, ci vreți să faceți circ”, a mai completat Bogdan Pivariu.

Consilierul Marius Todoran a revenit și a spus că nu a vrut să jignească pe nimeni.

Comentarii Facebook